Salariile mici alungă angajații din primării

256

 Cu salarii dimunate și fără sporuri, angajații din adminsitrațiile locale se reorientează spre alte zări și alte ocupații. Este deja bine știut că sunt tot mai mulți cei care apelează la concediile fără plată pentru a pleca la muncă în străinătate, însă nu sunt puțini cei care aleg să plece de tot din primărie.

Un angajat de la mina Petrila părăsește administrația locală pentru a se angaja ca paramedic. Reprezentanții administrației susțin că la acest moment nu sunt multe cazurile în care angajații aleg să plece la un alt loc de muncă. Salariile mici însă ar putea schimba situația.

”Avem o persoană care pelacă din primărie la SMURD, ca paramedic, cu 1 aprilie”, a declarat luni, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Potrivit sursei citate, administrația locală a vrut ca în acest an să nu mai le permită angajaților să intre în concediu fără plată pentru a putea pleca la muncă peste hotare. S-au răzgândit însă, pentru că și-au dat seama că încalcă legea.

”Concedii fără plată am avut anul trecut, cu siguranță vor fi și anul acesta. Am spus că nu mai permitem salariaților să intre în concediu fără plată,  dar nu știu dacă o să putem pentru că e conform legii”, a mai spus Jurca.

Viceprimarul spune că dacă angajații nu ar intra în concediu fără plată, administrația locală s-ar descurca cu personalul de care dispune la această dată.

”Avem posturi necesare să le obținem, dar sunt condiții destul de grele. Am avea nevoie de un arhitect șef, post care nu e ocupat și nici nu avem om,  dar și de aviz de la ANFP pentru a angaja cei doi medici și 4-5 asistenți medicali pentru cabinetele de la Constantin Brâncuși”, a mai spus viceprimarul.

Potrivit prevederilor legale la Primăria Petrila ar putea lucra 146 de persoane. La acest moment însă sunt ocupate puțin peste 120 de posturi.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza