San Montan ne invită la o acțiune sportivă cu scop caritabil în Cheile Tăii din Petrila, dedicată Asociației Salvați Copiii

686
Asociația San Montan, în parteneriat cu Primăria Orașului Petrila organizează evenimentul caritabil ”ALĂTURI DE SALVAȚI COPIII”. Acesta va avea loc duminică, 14 mai 2017 în Cheile Tăii și presupune mai multe competiții sportive de alergare și mountain bike.
”Vor avea loc curse de copii (cu distanțe de până la 500m – în funcție de vârstă) un concurs de alergare, unul de biciclete și unul de alergare pe teren accidentat. Contribuția minimă de participare este de 30 de lei (nu se percepe la cursa copiilor), banii obținuți urmând a fi donați organizației ”SALVAȚI COPIII – filiala Hunedoara”. Înscrierile se vor face la fața locului. La final vom avea un program artistic și vom primi o porție de mâncare la ceaun. Vă invităm să participați la evenimentul nostru”, spune Erika Santa, președintele Asociației San Montan.

Asociația San Montan din Petrila este cunoscută pentru acțiunile sportive pe care le derulează. Sportivitii încearcă să implice și membrii comunităților din Valea Jiului în astfel de acțiuni care au rolul de a promova mișcarea pentru a avea o viață sănătoasă. Autoritățile petrilene au încheiat un acord de parteneriat cu cei de la San Montan.

“Având în vedere cererea Asociației San Montan, prin care solicită asocierea cu instituția noastră în vederea organizării a două evenimente pe raza orașului Petrila, după cum urmează: competiția sportivă (acțiune de caritate) “Alături de salvați copiii” care va avea loc în data de 14.05.2015 în orașul Petrila – zona montană și de agrement Cheile Tăii și un eveniment dedicat copiilor și tinerilor cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului care va avea loc în data de 01.06.2017 în orașul Petrila – zona Casei de Cultură Ladislau Schmidt, ținând seama că vor fi implicați efectiv copiii și tinerii din orașul Petrila, care vor participa la cele două evenimente, propun încheierea unui acord de asociere în scopul organizării acestora în bune condiții”, a declarat pentru Avântul Liber, Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

3.jpg
Poate mulți dintre dumneavoastră nu cunoașteți Asociația Salvați Copiii, cu ce se ocupă și care este rolul acesteia pentru comunitate. Zilele trecute, la invitația Erikăi Santa, am făcut împreună o vizită acestei asociații din Petrila în care am încercat să aflăm cât mai multe detalii despre lucrurile frumoase care se întâmplă aici.

Am fost primiți de președintele Asociației Salvați Copiii – filiala Hunedoara, dna Valeria Popescu și de Daria Moldovan, coordonator local al Asociației, de la care, spre rușinea noastră, am aflat atât de multe lucruri care se întâmplă aici, în orașul Petrila, foarte importante în ceea ce privește sprijinul acordat de acești oameni minunați pentru familiile și copiii din orașul nostru, dăruirea cu care aceștia depun o muncă imensă pentru a reuși să își atingă obiectivele de suflet pe care și le propun.

4.jpg
Din perspectiva de reporter, m-am aflat de fapt în fața a două asociații, una sportivă, care încearcă (și reușește) să sprijine comunitatea prin acțiunile întreprinse, iar cealaltă caritabilă, care se ocupă la propriu de sprijinul comunității și niciuna dintre acestea nu așteaptă cununi de lauri, mulțumirea lor venind din fericirea copiilor, a familiilor acestora, sau din bucuria reușitei unui eveniment propus, dorindu-și să poată realiza cât mai multe.

De aceea, dragi cititori, pe lângă implicarea autorităților locale mai este nevoie și de implicarea noastră, a tuturor, pentru că vorbim aici de viitorul unei comunități, care la prezent sunt copiii, ei sunt cei care ne vor trage la răspundere pentru faptele pe care le facem, iar astfel de fapte nu vor avea decât cuvinte de laudă.

”Ceea ce se face la Asociația Salvați Copiii consider că sunt lucruri foarte importante pentru comunitate, de aceea ne dorim ca la acțiunea noastră să fie prezenți cât mai mulți participanți. Nu ne place să spunem dar, din păcate, totul înseamnă bani, iar banii care vor fi strânși vor ajunge pentru cauze nobile”, declară Erika Santa.

”Mulțumim mult pentru acest eveniment venit din partea oamenilor cu suflet bun. Este adevărat că avem mare nevoie, entuziasm avem, dorință avem, avem dăruire, experiență chiar de 20 de ani dar, de foarte multe ori rămânem blocați din cauza lipsurilor”, declară Valeria Popescu.

Am realizat un amplu interviu în mijlocul Asociației Salvați Copiii, însă acesta vi-l voi dezvălui în edițiile viitoare.

Daniel P. Bolog – Info Petrila Comunitate
info-nou-petrila.jpg

Comenteaza

Comenteaza