Scaunele PNL se clatină…. Nu poţi fi şef dacă nu esti în partidul potrivit

279

După ce alianţa USL s-a rupt, ecourile încep să se facă simţite şi în judeţul Hunedoara. Aici, deşi încă nimeni nu pune cărţile cu faţa în sus pe masă, posturile ocupate de liberali se clatină ameninţător în favoarea noii coaliţii, USD.

Indiferent de pregătire şi competenţă, culoarea politică este factorul decisiv. Aşa se face că ecourile dezbinării puternicei alianţe USL, aflată până nu de mult timp la guvernare, se fac simţite şi în rândurile politicienilor din Hunedoara. Posturile multora dintre ei sunt ameninţate de tânăra alianţă între PSD,  UNPR şi UDMR. Deşi scaunele liberalilor aflaţi în funcţii de conducere la nivel judeţean sau local se cutremură periculos de tare, liderul de la judeţ, Mircea Ioan Moloţ spune că atâta timp cât au majoritate în Consiliul Judeţean, nu prea pot fi atinşi.

„Noi , liberalii, avem majoritate în Consiliul Judeţean şi oamenii noştri nu pot fi schimbaţi aşa uşor. Drept este că se pun în discuţie posturile de la deconcentrate, dar nu toate, doar cele care nu au fost ocupate prin concurs, cum ar fi cele de la AJOFM, de la CJAS, APIA, Minvest şi directorii de şcoli. În rest nu pot să ne facă nimic cât timp avem majoritate”, a declarat, pentru GDD, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara şi al Consiliului Judeţean.

Cu toate acestea, dacă este să ne raportăm la „majoritatea” din Consiliul Judeţean prezentată de Moloţ, lucrurile se clatină mai rău decât posturile liberalilor. Asta pentru că PNL are 10 reprezentanţi, PP-DD – 4 consilieri şi PNŢCD un singur consilier. În ceea ce priveşte reprezentanţii PDL, lucrurile nu sunt atât de sigure.

„Nu cred că putem vorbi în acest moment de o majoritate a liberalilor, mai ales că cel mai probabil în două zile Mircea Ioan Moloţ este dat ca omul care pierde funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean. Odată cu această măsură se schimbă şi „susţinerea” liberalilor. Mai precis, există posibilitatea ca cei din PDL, despre care spun partenerii politici că ar dori postul de vicepreşedinte la judeţ, vor trece în tabăra roşiilor. Pot spune că se zvoneşte că noul preşedinte al CJ va fi Laurenţiu Nistor, iar vicepreşedinţi Ioan Rus (PSD) şi Dorin Gligor (PDL)”, spun surse din PP-DD.

Cu toate aceste „speculaţii”, cei din noua alianţă, USD, spun că nici nu au discutat despre posibile schimbări în funcţiile de conducere ocupate de liberali.

„Noi nu am discutat încă despre înlocuirea liberalilor din posturile de conducere, sunt doar discuţii liberale”, spune senatorul  Haralambie Vochiţoiu, vicepreşedinte UNPR Hunedoara.

Deşi membrii noii alianţe neagă hotărât, toată suflarea politică hunedoreană ştie care este sensul acelor de ceasornic. Printre primii schimbaţi vor fi Dorina Niţă – viceprimar al municipiului Petroşani, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, directorul ITM, Adrian Bozdoc, şi, probabil, Costel Avram, director SC Apa Serv Valea Jiului. Lista însă cu siguranţă va continua.

Rodica Muntoi

 

Comenteaza

Comenteaza