Schimbare de opticã / Melczer l-a convins pânã si pe Resmeritã

1000

Cristian Resmeritã, senatorul PSD, care în urmã cu douã luni cerea demiterea directorului general al CEH, acum îl laudã. Resmeritã subliniazã faptul cã Mihael Melczer, directorul general al CEH, a reusit sã plãteascã tot TVA-ul restant pentru lucrãrile de la termocentrala Paroseni.

“Eu l-am criticat pe directorul Melczer în urmã cu vreo o lunã si jumãtate, am si spus cã trebuie sã plece, pentru cã am considerat eu la vremea respectivã cã implicarea presedintelui Molot în activitatea Complexului nu este oportunã pentru cã nu este posibil ca un presedinte de partid cum este domnul Molot sã spunã cã îi ia gâtul. Melczer nu este nici vreo slugã a lui Molot. L-am criticat atunci, dar acum nu pot sã nu observ cã a plãtit TVA-ul la Paroseni ceea ce nu a reusit nimeni în trei ani de zile. Norocul nostru este faptul cã, trebuie sã îl laud pe directorul general, cã a reusit sã plãteascã TVA-ul la lucrarea care se face la Paroseni si este un lucru pozitiv si trebuie sã scoatem în evidentã. Faptul cã a plãtit acel TVA este o chestiune foarte bunã si faptul cã se negociazã cu acea societate care face investitia sã se se continue desulfurarea este foarte bine”,  a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeritã, în cadrul unei conferinte de presã.

Niciunul dintre fostii directori generali ai CEH nu au fãcut demersurile pentru ca termocentrala Mintia sã se conformeze la cerintele de mediu. A existat în 2014 o deplasare în China, care s-a dovedit a fi un esec. “Termocentrala Mintia este la un singur termen de judecatã si este la un pas de a fi opritã. Este o vinã colectivã a tuturor celor care au condus CEH si nu trebuie sã dãm vina pe cel care conduce în momentul de fatã. Pentru noi e dezolant faptul cã îmi spune ministrul cã se doreste sã se facã un grup electric în cadrul SE Deva care sã functioneze pe gaz. Este prima informatie care vine cã la Mintia se doreste sã se facã un grup pe gaz metan. Asta înseamnã cã nu o sã mai avem unde sã vindem cãrbunele din Valea Jiului. Durata temporarã este de aproximativ 36 de luni, dar unde vom duce cãrbunele din Valea Jiului pe aceastã perioadã de timp de 3 ani de zile care se pot face 5-7 ani de zile”, Totodatã, Resmeritã a subliniat faptul cã Melczer a reusit sã respecte si contractul colectiv de muncã de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza