Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Pompierii, alături de noi”

260
La Şcoala Gimnazială Nr. 5 Petrila, structură a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi”, a avut loc săptămâna trecută activitatea „Pompierii, alături de noi”. 
Pompieri şi paramedici
Această activitate a fost desfăşurată de către cadrele didactice de la ciclul primar, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila (SVSU) şi SMURD Petrila.
Reprezentanţii acestor formaţiuni au participat la întâlniri cu elevii din ciclul primar. Ţinându-se cont de numărul mare de elevi implicaţi (circa 220), au avut loc două întâlniri. Au fost prezenţi în mijlocul elevilor pompieri şi paramedici.
Pompierul Neculai Alexandrescu le-a prezentat elevilor în ce constă activitatea serviciului pe care îl coordo­nează, făcându-i să înţeleagă că pompierii acţionează atât pentru prevenţie, cât şi în situaţii de urgenţă. Elevii au aflat multe lucruri interesante despre activitatea pompierilor, despre implicarea acestora în salvarea de vieţi omeneşti, a unor animale aflate în pericol, despre responsabilitatea cu care acţionează. Cei mici au fost receptivi şi dornici să afle cât mai multe lucruri, au adresat întrebări şi şi-au exprimat propriile păreri cu o dezinvoltură caracteristică vârstei.
Momentul apariţiei în faţa lor a unui pompier echipat ca în cazul unei intervenţii a făcut ca sala să vibreze de uimirea şi admiraţia celor mici.
Paramedicul Ciprian Marian le-a explicat cum acţionează cei de la SMURD, în ce situaţii intervin, cum ajută oamenii în caz de pericole sau accidente. Şi între paramedic şi copii s-a înfiripat un dialog, curiozitatea celor mici evidenţiindu-se şi de această dată.
Expoziţia cu lucrările tematice reali­zate de elevi a fost o încântare pentru toţi cei prezenţi, elevi sau oaspeţi.
Mulţumiri 
Profesorul (şi, totodată, director adjunct) Iulian Doda a declarat pentru ZVJ: „A fost o activitate frumoasă şi eficientă în ceea ce priveşte educarea elevilor pe linia respectării regulilor de prevenire a incendiilor, a modului cum trebuie să acţioneze şi ei în situaţii limită, de urgenţă, a conştientizării importanţei pe care o au în comunitate şi în viaţa noastră SVSU şi SMURD Petrila. Activitatea a avut impact în rândul elevilor noştri, aceştia fiind captivaţi de ceea ce înseamnă să fii pompier sau paramedic. Le mulţumesc şi pe această cale reprezentanţilor SVSU şi SMURD Petrila pentru disponibilitatea de care au dat dovadă, de a fi prezenţi în mijlocul copiilor şi pentru colaborarea cu şcoala noastră”.
de Ionel Zmau

Comenteaza

Comenteaza