Școala Gimnazială Nr 6 din Petrila va beneficia de lucrări de reabilitare, cel mai probabil pe perioada vacanței de vară de anul viitor

209
de Alina PIPAN

Marți, 2 octombrie, primarul Vasile Jurca a fost prezent la Timișoara, la sediul ADR VEST, unde a semnat, alături de Sorin Maxim, contractul de finanțare pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 6, structură a Școlii Gimnaziale ”I.D. Sîrbu”.

Proiectul de reabilitare a unității de învățământ este în valoare de 2.215.643 lei din care 2.118.181 lei provenind din fonduri europene nerambursabile.  Potrivit proiectului, investițiile care urmează să fie realizate la unitatea școlară din orașul Petrila sunt: izolare termică fațadă: parte opacă și parte vitrată; izolare planșeu peste ultimul nivel; lucrări instalații electrice, inclusiv montare sistem fotovoltaic; lucrări instalații termice, inclusiv montare pompă de căldură; lucrări instalatii sanitare și PSI; lucrări de reparatii la fațadă, trotuar și acoperiș.

Proiectul urmează să fie realizat într-un termen de cel mult 22 de luni. Termenul de execuție a fost ales ispre atât de mare, lucrările în sine pot fi gata în câteva luni, dar mereu apar alte probleme. Constructorii se prezintă greu la licitații, lucrările se decontează greu. În plus, primarul Vasile Jurca își dorește ca execuția lucrărilor să nu impună evacuarea elevilor.

”De la semnarea contractului de finanțare până la execuția lucrărilor sunt de parcurs câțiva pași.  Noi suntem acum abia la faza realizării documentației de avizare a lucrărilor, urmează proiectarea, apoi licitația pentru realizarea lucrărilor. Sperăm ca în primăvară să avem un constructor stabilit, și pe perioada verii să efectuăm lucrările care impun ca sediul să fie gol. În rest sunt lucrări pe care le putem efectua și pe timpul școlii. Nu cred că va fi nevoie să mutăm elevii în alt sediu”, a declarat Vasile Jurca.

Alături de primarul Vasile Jurca, la semnarea contractelor de finanțare pentru modernizarea unităților școlare a mai fost prezent primarul de la Orăștie, Ovidiu Laurențiu Băla, dar și primarii de la Reșița și Gătaia.  Peste şapte milioane de lei din bani europeni vor fi utilizaţi ca fonduri nerambursabile pentru reabilitarea şi dezvoltarea a patru unităţi de învăţământ.

Comenteaza

Comenteaza