Se circulă pe autostradă între Șoimuș și Ilia

39

Circulația rutieră pe cei 22 de kilometri ai lotului 4 de pe Autostrada Lugoj-Deva a fost deschisă, miercuri seara.

Bucată recepționată fără acordul constructorului

Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de metri aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația pe sectorul de autostradă.

Cei 22 de kilometri de autostradă au fost dați în folosință fără vreo tăiere de panglică și fără prezența vreunui politician.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost finalizat și recepționat de CNAIR încă de marți, însă nu a putut fi deschis. Nodul rutier care ar fi trebuit să descarce traficul se află pe lotul 3, care nu a fost recepționat din cauza unor deficiențe.

Lotul 3, deși finalizat, nu va fi recepționat compania de drumuri acuzând calitatea slabă a lucrărilor. Ministrul Răzvan Cuc susținea însă că lotul trei va fi dat în folosință până la finele lunii. Mai mult, constructorul de pe acest tronson are la dispoziție 10 zile să remedieze defecțiunile. Ministerul amenință cu rezilierea contractului.

După ce vor fi dați în folosință și cei 21 de kilometri între Ilia și Holdea, lotul 3, pe autostradă se va circula continuu de la Sibiu la Nădlac cu excepția unui sector de circa 13 9km din Lugoj-Deva- lotul 2. Este vorba despre sectorul pe care trebuie construite tunelurile pentru mamifere, tronson care abia de o lună este în relicitare.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza