Se construieste al treilea drum prin munti, dupã Transfãgãrãsan si Transalpina

1199

Au început lucrãrile de reabilitare a drumului care va uni judetul Gorj de Valea Jiului si, pânã la Merisor, prin muntii Vâlcanului. Artera rutierã este asfaltatã pânã în zona turisticã din Pasul Vâlcan, iar pentru asta s-au investit nu mai putin de 12 milioane de lei, în 2015, dar acum încep lucrãrile de asfaltare spre Gorj.

Apoi, acest drum va putea sã se uneascã cu cel din Dealul Babii si, spre Merisor, sã scurteze traseul spre Deva. Pentru zona noastrã este una dintre cele mai importante artere rutiere, iar edilii din Vulcan cred cã va fi a treia mare sosea din România, care strãbate muntii, dupã Transfãgãrãsan si Transalpina.  „Este un drum foarte important. De ce? Pentru cã deschide Valea Jiului foarte mult. Acest drum vine de la Târgu Jiu, prin Schela, Pasul Vâlcan, ar ajunge în Vulcan, în zona Dincã, iar apoi se continuã cu lucrãrile din Crividia, spre Dealul Babii, pânã în Merisor. Este fostul drum dacic, Drumul lui Mihai Viteazul, al postalioanelor, dar, pe lângã aceste legãturi ale istoriei, acest drum va deschide foarte  mult Valea Jiului”, a spus Cristian Merisanu, viceprimar al  municipiului Vulcan.

Nu doar ca drum este important acest traseu, dar si pentru turism, pentru cã soseaua trece prin Pasul Vâlcan, acolo unde existã si o telegondolã si unde zona turisticã nu este foarte bine exploatatã încã. „Pentru noi este un atuu în plus, pentru cã în Pasul Vâlcan noi am avut foarte multe parcele licitate, iar investitorii s-au cam ferit sã  vinã. Vãzând aici o zonã pe care o credeau moartã. Dar, cu acest drum, se va deschide si Pasul Vâlcan si avem sperante sã devinã o zonã turisticã modernã”, mai spune Cristian Merisanu, viceprimar al municipiului Vulcan.  DJ 664 porneste în Tg. Jiu si vine pe traseul ce  strãbate localitãtile Turnicesti – Schela – Pasul Vulcan – Vulcan pânã în DN 66 si are o lungime de 35 km pe raza judetului Gorj si 10 km pe raza judetului Hunedoara, iar   reprezentantii Consiliul Judetean Hunedoara sustin cã lucrãrile vor fi gata în acest an, pe portiunea din Hunedoara.  Lucrãrile vor fi executate de Zona D, în parteneriat cu Comexim R SRL.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza