Se poate repede și bine. Centura Petrilei predată ”la cheie” la doar două luni de la demararea lucrările

259
de Alina PIPAN

În  iunie, Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului SA scotea  la licitație  reabilitarea drumului tehnologic de legatură între DN66 și strada Republicii din Petrila. Lucrările au fost câștigat de un constructor local, din Valea Jiului, iar asfaltarea a fost deja finalizată, deși termenul de finalizare a lucrări era data de 30 noiembrie.

Lucrărilor de asfaltare se adaugă și realizarea împrejmuirii incintei principale a  Minei Petrila. Constructorul a realizat cu prioritate prima parte, cea de asfaltare, pentru a asigura un trafic în siguranță, în cazul în care vin frigul și înghețul.  Parcurgerea lucrărilor nu a fost tocmai floare la ureche, terasamentul fiind problematic și fiind nevoie ca ceasta să fie adus la cote

Valoare lucrării, asfaltarea 3.974 metri de drum  și împrejmuirea, este de 2.104.795 de lei. Calitatea lucrării se va testa prin carotare, pe fiecare tronson, adică decuparea unor mostre în adâncime din asfalt pentru a se certifica respectarea detaliilor de execuție, dar constructorul nu are nici un fel de emoție, știe că lucrarea este, vorba aceea, ”beton”.

Tronson asfaltat este compus din două porțiuni. Prima în lungime de 1003 m, de la Dărănești – intersecția cu Cartieul Bosnia până la intrarea în sediul administrativ al S.M.Petrila, a doua porțiune, în lungime de 470 m, de la intrarea în sediul administrativ al S.M.Petrila  până la canton. Această porțiune include și parcarea betonată din fața sediului administrativ, evident, și ea fnalizată.

Al doilea tronson se referă la drumul dintre Incinta principală mină și strada Republicii. Acest tronson este și el compus din două porțiuni: o porțiune în lungime de 900 m, de la Canton până la Pod Est peste Jiu; și a doua realizată din macadam, în lungime de 1600 m, de la Pod Est peste Jiu până la strada Republicii.

Împrejmuirea incintei principale Petrila se va executa cu plasă de sârmă zincată cu ochiuri de 50 x 50 x 2,8mm, fixată pe stâlpi din țeavă zincată cu Ø60, 3 x 3 mm. Lungimea totală împrejmuirii este de 2.278m, din care 3 porți metalice de 6 m pentru acces auto și o poartă pietonală de 1m la accesul principal.

Împrejmuirea nu va depăși limita de proprietate, iar în zona depozitului de exploziv aceasta se va racorda la împrejmuirea deja existentă.

Lucrarea a fost în permanență urmărită de reprezentanți din cadrul SNÎMVJ Petroşani. Lucrarea s-a realizat conform tuturor regulilor de bază, adică s-au toarnă câte 5 cm de strat de baz, alţi 5 cm covorul de uzură şi alţi 5 cm suportul de uzură. Rigolele de scurgere a apei au fost executate de către administraţia publică locală.

Comenteaza

Comenteaza