Secretul longevității chinezilor: să te ridici de la masă înainte de a fi sătul

174

Care să fie oare motivul pentru care chinezii trăiesc frecvent peste 100 de ani? Cercetătorii susțin că aceștia mănâncă puțin, iar uneori, din cauza sărăciei, chiar uită să o facă. La rândul lor, cei bogați mai au un secret: nu se ridică niciodată de la masă sătui.

Porții mici de cinci ori pe zi

Pentru ca un chinez să se simtă bine, consumă zilnic patru-cinci porții de alimente pe zi. În acest fel, spun oamenii de știință, aceștia reușesc să își obosească cât mai puțin posibil sistemul digestiv și să repartizeze caloriile pe durata întregii zile, ținând departe bolile coronariene.

Carne cât mai rar

În ceea ce privește carnea, aceasta este permisă mai ales în timpul week-end-urilor. Consecința? Cât mai puține cancere apărute, maladie care se datorează în mare parte lipsei de fibre vegetale di alimentație. Un alt mare secret al chinezilor este consumul de cât mai mult usturoi, alcina din această legumă având rolul de a preveni scleroza arterelor și obstrucția vaselor de sânge.

Totodată, usturoiul scade colesterolul și dizolvă grăsimile, stimulează hipofiza și reglează glicemia. Nu în ultimul rând, chinezii nu concep să mănânce fără să aibă condimente, în special ceapă, piper, boia, curcumă, ghimbir, care îmbunătățesc circulația.

Secretele.com logo

Comenteaza

Comenteaza