Senator bogat, senator modest. Carmen Eleonora Hărău (PNL), un Donald Trump de Hunedoara

237
Trei senatori va avea judeţul Hunedoara în viitorul Parlament, doi dintre ei fiind de la PSD şi unul de la PNL ca urmare a rezultatelor obţinute.
 
După calcularea rezultatelor finale, PSD a obţinut un mandat întreg, iar celelalte două fotolii de senatori au fost ocupate la redistribuire, acestea fiind repartizate către PSD şi PNL. Astfel, în Senatul României ajung social – democraţii Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan, precum şi liberala Eleonora Carmen Hărău.
Gazeta de Dimineaţă vă prezintă astăzi averile celor trei demnitari care ne vor reprezenta în Senatul României. De departe, cel mai bogat senator hunedorean este Eleonora Carmen Hărău (fost deputat PNL de Hunedoara şi în acelaşi timp om de afaceri), iar la polul opus se situzează Viorel Sălan, fostul adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara. De precizat că nici actualul primar al Lupeniului, Cristian Resmeriţă (fost deputat PSD) nu are motive să se plângă, iar botezul copilului i-a adus din nou, ca şi prima dată, bani frumoşi în cont. Datele privind averile celor trei sunt luate din declaraţiile de avere semnate şi asumate de cei trei şi postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate.
Eleonora Carmen Hărău, un prosper om de afaceri din municipiul Hunedoara, deţine 5 terenuri intravilane în Hunedoara, Cinciş – Cerna şi Mânerău. De asemenea, împreună cu soţul său, mai are în proprietate un apartament şi două case în Hunedoara şi încă o casă în Mânerău. Are o valoroasă colecţie de bijuterii, estimată la 70.000 de euro, şi tablouri în valoare de 250.000 de euro. În plus, în conturi are peste 567.000 de lei, dar are şi 136.000 de lei şi 8500 lire sub formă de depozite bancare.
Carmen Hărău a obţinut bani frumoşi din afacerile pe care le deţine împreună cu soţul său. Are acţiuni la Micro Mega HD şi la Ameritech. La rândul ei, Micro Mega este acţionar la Recom Sid, Proserv şi Ameritech.
Fostul deputat PNL a obţinut în 2015 venituri din activitatea de conferenţiar universitar – 23.753 lei, de deputat – 59.400 lei, în timp ce veniturile soţului său (administrator la Micro Mega şi Proserv şi membru în CA la Recom Sid) au fost de 107.493 de lei. La aceste sume, Eleonora Carmen Hărău mai adaugă sumele obţinute din investiţii, în total 537.692 de lei – personal, respective 537.679 lei – soţul.
 
Resmeriţă, bani din botez
 
 
Nici fostul deputat Cristian Resmeriţă – actualul primar al municipiului Lupeni, nu are motive de îngrijorare în ceea ce priveşte averea agonisită. Împreună cu soţia sa deţine un teren intravlian, două apartamente – în Vulcan şi Lupeni şi o casă. Mai are trei autoturisme, unul dintre ele (o Mazda) achiziţionat anul trecut. A vândut în schimb un ATV cu 5.000 de lei. Resmeriţă jr. are două conturi bancare cu 700 de lei în ele şi două depozite bancare în valoare totală de 326.000 de lei. La capitolul venituri, Cristian Resmeriţă a obşinut 58.908 lei din salariul de parlamentar, la care adaugă indemnizaţia de creştere a copilului, încasată de soţia sa, în valoare de 16.006 lei. Pe de altă parte, a obţinut cadou de botez 6.200 de euro şi 55.200 lei.
 
Sălan, venituri medii
 
Cel mai modest senator, din punct de vedere al veniturilor, este Viorel Sălan, fost adjunct al şefului Jandarmeriei Române. Sălan are un apartament în Orăştie, o casă în Beriu, un autoturism, dar şi un credit bancar de 150.000 de lei. În 2015 a obţinut 84.725 de lei salariu, iar soţia sa 17.506 lei.
În ediţia de mâine a cotidianului nostru vă vom prezenta averile celor 6 deputaţi care ne vor reprezenta în viitoarea legislatură.
Carmen COSMAN – PREDA
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza