Senatorul Resmeriță nu vrea să renunțe la pensia specială

200

Senatorii au respins, luni, propunerea legislativă iniţiată de parlamentarii USR prin care aceștia doreau abrogarea pensiilor speciale. Proiectul făcea referire și la pensiile speciale pe care le primesc parlamentarii. Printre cei care au votat raportul de respingere a acestei inițiative legislative se numără și senatorii PSD din Hunedoara.

Resmeriță și Sălan vor pensii speciale

Senatul, prima cameră sesizată pe inițiativa USR, a emis un raport de respingere a inițiativei legislative. Luni, la momentul votului, propunerea de respingere a trecut. Printre cei care și-au dat votul, adică au respins propunerea de abrogare a pensiilor speciale, se numără și senatorii hunedoreni.

În senat sunt doi reprezentanți ai hunedorenilor din partea PSD. Cristian Resmeriță și Viorel Sălan. Ambii au votat ”DA” când la vot a ajuns L540/2017 – RAPORT DE RESPINGERE propunere legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale.

Parlamentarii USR spuneau că prin această inițiativă legislativă vor abrogarea pensiilor speciale pentru corpul diplomatic, membrii Curții de Conturi și parlamentari. Asta pentru că este „absurd” ca aceștia să obțină privilegii dincolo de principiul contributivității.

Trebuie menționat că Cristian Resmeriță este la cel de-al treilea mandat de parlamentar. După două mandate de deputat, în 2016 a fost ales senator.

Viorel Sălan e la primul mandat de parlamentar. A lucrat însă în MAI fiind chiar și adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. La acel moment, cârcotașii spuneau că mutarea lui Sălan de la IJJ Hunedoara la IGJR urmărea creșterea salariului astfel încât și pensia acestuia să fie mai mare.

https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=90a52411-fb97-41e6-9cdb-e37ac74b8068

Inițiativa legislativă a USR  a fost respinsă cu 81 de voturi “pentru”, o “abţinere” şi 36 de voturi “împotrivă”.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza