Senatorul Vochiţoiu în / Topul celor mai activi 15 parlamentari

292
de Ziarul Vaii Jiului
Se spune, pe bună dreptate, că munca susţinută, chiar dacă nu e tocmai uşoară, îţi aduce, mai devreme sau mai târziu, şi recunoaşterea binemeritată.
Vă vine sau nu să credeţi, dar şi munca unui parlamentar este monitorizată după toate canoanele ştiinţifice, rezultatul apărând în publicaţia de specialitate Expert Electoral, de studii, analize şi cercetări electorale realizată de către Autoritatea Electorală Permanentă.
În ultimul număr al revistei, într-un clasament al celor mai activi parlamen­tari din Senatul României, Haralambie Vochiţoiu, senatorul UNPR de Valea Jiului, se situează pe un onorabil loc 9.
Clasamentul a fost întocmit după criterii ştiinţifice pe baza Indicelui Activităţii Parlamentare (IAP), instrumentul de măsură a gradului de implicare şi activitate politică a parlamentarilor în activităţile curente ale forului legislativ al României.
IAP reprezintă o medie ponderată a principalelor activităţi parlamentare, calculat după cum urmează:
IAP = IL*30% + LC*25% + DP*20% + ITP*15% + M*10%, unde:
IL = iniţiative legislative;
LC = luări de cuvânt;
DP = declaraţii politice;
ITP = întrebări şi interpelări
M = moţiuni.
În unele cazuri, valoarea foarte mare a IAP este rezultatul numărului mare de luări de cuvânt a preşedintelui, vice­preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, a liderilor de grup, sau a preşedinţilor, vicepreşedinţilor comisiilor parlamentare, permanente, comune sau speciale.
De menţionat că publicaţia Expert Electoral prezintă un clasament – Top 15 a celor mai activi parlamentari atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Senat, în care singurul parlamentar din judeţul Hunedoara prezentat în acest top este senatorul Haralambie Vochiţoiu. După acest top, aşteptăm unul şi mai interesant, topul eficienţei parlamentare. Adică, câte chestiuni au rezolvat la concret pentru colegiile lor parlamentarii… (A.B.)

Comenteaza

Comenteaza