Sfecla roşie luptă cu bolile stomacului

329

Hipertensiunea

Valorile crescute ale tensiunii arteriale, dar şi tensiunea arterială oscilantă, sunt domeniile în care se obţin cele mai rapide şi spectaculoase efecte terapeutice cu sucul de sfeclă roşie. O jumătate de pahar din această licoare duce la o scădere cu până la 20% şi la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale, efecte observabile la doar 30-60 de minute după ingerare.

Bolile stomacului

Sucul de sfeclă roşie este unul dintre cele mai bune remedii contra arsurilor gastrice, a refluxului gastro-esofagian sau a ulcerului.

Cele mai bune rezultate se obţin combinând 100 ml de suc de sfeclă roşie cu 100 ml de suc de cartofi cruzi şi 500 ml de suc de morcov. Rezultă o licoare cu un gust nu foarte plăcut, dar extraordinară pentru prevenirea şi calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hiperaciditate.

Cancerul

Sucul şi salata de sfeclă sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii canceroase. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile, flavonoidele conţinute de această leguminoasă sunt tot atâtea remedii antitumorale, efectele lor benefice fiind resimţite mai ales atunci când sunt administrate pe termen lung şi din surse naturale. Sucul a dat cele mai bune rezultate în combaterea cancerului pulmonar, gastric, hepatic. De asemenea, sucul şi salata de sfeclă roşie sunt utile în profilaxia formelor de cancer hormono-dependente, cum ar fi cel testicular, de prostată sau la sân, conform www.formula-as.ro.

de Karina Avram

http://www.click.ro

Comenteaza

Comenteaza