Sigmund Freund: 18 sfaturi care te vor ajuta sa elimini anxietatea si sa te intelegi mai bine

245

Sigmund Freud și-a imortalizat numele, ridicând cheile către inconștient. El a înțeles care este drama sufletului uman și ce este nevoie pentru a-l vindeca.

Vă oferim 18 sfaturi ale lui Freud, care vă vor îndrepta spre calea cea bună, vă vor ajuta să eliminați sentimentele de anxietate și să vă înțelegeți mai bine.

Iată care sunt:

1. Misterul sufletului uman se află în dramele psihice ale copilăriei. Trebuie să ajungi la aceste drame și vindecarea va veni.

2. Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu în trecut. Și singura persoană mai bună decât tine ar trebui să fii tu acum.

3. Nu te oprești să cauți tărie și încredere în afară, însă ar trebui să cauți în tine însuți. Întotdeauna au fost acolo.

4. Fără îndoială, problema anxietății este punctul nodal al multor probleme critice; Rezoluția de mister de anxietate va vărsa un potop de lumină pe întreaga viață mentală a omului.

5. Nevroza este incapacitatea de a tolera incertitudinea.

6. Într-o relație de dragoste, nu vă puteți cruța reciproc, deoarece acest lucru poate duce doar la înstrăinare. Dacă există dificultăți, trebuie depășite.

7. Din păcate, emoțiile deprimate nu mor. Probabil le-ai făcut să tacă. Însă acestea continuă să influențeze persoana din interior.

8. Nimic nu este întâmplător, totul are o cauză principală.

9. Într-un anumit sens, ceea ce numim fericire se întâmplă ca rezultat al satisfacției (de preferință neprevăzute) a necesităților de lungă durată.

10 . O persoană care a fost un favorit incontestabil al mamei sale, prin toată viața sa, aduce un sentiment de câștigător și încredere în noroc, care de multe ori duce la un succes real.

11. Visul nu se ocupă niciodată de nimicuri; nu permitem ca nesemnificativul să ne deranjeze într-un vis. În exterior, visele nevinovate nu sunt inofensive dacă le interpretăm; dacă pot spune așa, acestea au întotdeauna o „enigmă”.

12. Depresia este o teamă înghețată.

13. O soartă care poate oferi un înlocuitor pentru o oportunitate de satisfacție pierdută este mai ușor de vindecat decât pentru un doctor.

14. Cât de îndrăzneț și încrezător devine cel care dobândește convingerea că este iubit.

15. Oamenii găsesc realitatea nesatisfăcătoare și, prin urmare, trăiesc într-o lume fantastică, imaginându-și împlinirea dorințelor lor. O personalitate puternică întruchipează aceste dorințe în realitate. O personalitate slabă trăiește în această lume iar fanteziile ei sunt încorporate în simptomele diferitelor boli.

16. A fi absolut sincer cu tine însuți este un exercițiu bun.

17. La o persoană ocupată, rareori merg în vizită vagabonzii – muștele nu zboară la oala care fierbe.

18. Numai întruchiparea visului copilăriei poate aduce fericire.

Comenteaza

Comenteaza