Sindicaliștii vor prelungirea ordonanței ce acordă venituri în completare

455

Sindicaliștii vor prelungirea ordonanței prin care persoanelor disponibilizate din anumite domenii li se acordă venituri în completare.

Darius Câmpean, președintele executiv al Sindicatului Muntele, susține că a purtat discuții pe marginea acestei ordonanțe cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

”Am avut discuții despre ordonanța 36 pe prelungirea ei și dorințele noastre de modificare. O să încep o corespondență cu doamna ministru, după care, după 2 septembrie, voi mai avea cel puțin două întâlniri”, susține Darius Câmpean.

Ordonanța cu pricina este valabilă până la finele lui 2018.

”Cu siguranță o vom prelungi. Am propus niște modificări care dacă se realizează vor fi foarte bune pentru Valea Jiului. Am cerut mai multe lucruri, sunt puțin mai de detaliu. Nu aș vrea decât când sunt rezolvate să le discutăm”, mai spune reprezentantul Sindicatului Muntele.

Potrivit informațiilor GDD, marile confederații sindicale din România sunt și ele interesate de prelungirea acestei ordonanțe, motiv pentru care și ele vor prelungirea acesteia.

În urmă cu circa doi ani, schimbările legislative au lăsat minerii din Valea Jiului fără venitul în completare, care era necesar celor care se disponibilizau și mai aveau maxim doi ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare.

Înaintea existenței OUG 36 a fost aplicabilă ordonanța 116/2006 care prevedea cam aceleași drepturi pentru disponibilizați.

Atât Complexul Energetic Hunedoara cât și Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului sunt incluse pe lista societăților de la care persoanele disponibilizate beneficiază de venituri în completare. Perioada în care primesc aceste venituri este considerată ca și muncă în condiții speciale.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza