SNÎMVJ a botezat minerii. Toți au nume de sfântă, Maria. Primă de 200 de lei la minele neviabile de Sfânta Maria

247

Ziua de 15 august a reprezentat, pentru minerii de la minele neviabile, o sărbătoare recompensată cu o primă. Ziua de Sfânta Maria nu a fost niciodată trecută în contractul colectiv de muncă una cu ocazia căreia se acordă bonificație salarială, însă anul acesta a făcut excepție. Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului susține că a vrut să compenseze astfel faptul că nu a majorat sporul de pericol.

Recompensați de Sfânta Maria. Este vorba de minerii de la unitățile pe închidere care de 15 august au primit o primă de 200 de lei.

”Prima a fost negociată împreună cu sindicatul, având în vedere că noi nu am dat nicio mărire de salariu legată de sporul de periculozitate. Compensația asta a fost legată de mărirea sporului de periculozitate. Am făcut economii, pentru că am dat drumul la disponibilizări puțin mai devreme. Ceea ce am economisit ca urmare a faptului că disponibilizații au ieșit mai devreme din sistem, am valorificat de Sfânta Maria”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Aurel Anghel, directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.

Potrivit directorului, prima de Sfânta Maria reprezintă o compensație minimă, pentru că în cadrul societății nu au fost făcute măriri salariale.

Anghel afirmă că va trebui majorat și sporul de periculozitate, la nivelul SNÎMVJ acesta fiind de doar 900 de lei.

”În primă fază nu ne-am dus nici măcar la 950 de lei și ar trebui majorat sporul de periculozitate la 1050 de lei. O să îl majorăm în măsura bugetului, a planului de disponibilizare. Suntem în discuții cu sindicatele”, a mai spus Anghel.

În aceste condiții, la SNÎMVJ, sporul de periculozitate ar trebui majorat cu circa 100 de lei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza