SNÎMVJ asigură pentru prima jumătate a anului viitor paza minei Petrila

111
de Alina PIPAN

Perimetrul minei Petrila,  care în ultimul timp este scena unor evenimente culturale, cu toate că decorul a rămas industrial, nefinisat, va fi păzită în primele 6 luni de anul viitor tot de Societatea Națională Închideri Mine Valea Jiului, administratorul fostului perimetru minier, al cărui ultim vagonet de minereu a ieșit la suprafață acum 3 ani.

Până ce perimetrul va ajunge în administrarea Primăriei Petrila, care își dorește transformarea lui, mina va fi păzită tot de SNÎMVJ, dar contractul se va încheia doar pentru 6 luni. Serviciile de pază au fost scoase la licitație la prețul de 309.727 lei.

Firma de pază va trebui să acopere 5 posturi fixe de 8 și 12 ore, paza fiind permanentă, de 24 de ore/zi, pază înarmată, dar cu armă neletală.

Operatorii care depun oferte știu la ce se înhamă, SNÎMVJ  pune la dispoziție: date de intrare, raportări, situații specifice, evaluarea de risc la securitate fizică efectuată de expert înscris în Registrul Naţional al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizică (R.N.E.R.S.F.), planul de pază avizat  de către I.P.J. Hunedoara precum și reglementările interne, procedurile și instrucțiunile de lucru care au legatură cu buna îndeplinire a sarcinilor și atribuțiilor serviciilor de pază.

Paznicii au asigurată o cabina de pază, încălzita pe timp de iarnă, situata la poarta de acces nr. 1- postul de pază nr. 1,  acces la toaletă, apă și curent.

Comenteaza

Comenteaza