SNÎMVJ așteaptă subvenția pentru 2017. Peste 84 milioane de lei

215

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului așteaptă hotărârea de Guvern prin care să fie aprobată subvenția aferentă anului 2017. Peste 84 de milioane de lei.

Cu bani de recuperat de la CEH pentru cărbunele vândut, dar și cu bani de luat de la stat în baza programului de închidere în care sunt incluse minele Petrila, Paroșeni și Uricani, Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului a ajuns să acumuleze datorii, inclusiv la stat.

Directorul SNÎMVJ, Pavel Dreghici, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineață, că speră ca la începutul lunii viitoare să fie aprobată Hotărârea de Guvern legată de subvenția necesară pentru funcționarea societății în acest an.

”Conform articolului 3,  subvenția este de 44.646 mii lei pentru acoperirea costurilor, iar pentru articolul 4 – costuri excepționale – 39.908 mii lei. Totalul subvenției pe anul acesta este de 84.554.000 lei”, a precizat Pavel Dreghici.

Directorul SNÎMVJ susține că în lipsa subvenției, societatea se descurcă greu.

”Ne descurcăm foarte greu. Nu cu plata salariilor, cât cu plata datoriilor și plata furnizorilor. Singura noastră sursă de venit este cărbunele vândut. La CEH sunt problemele care sunt…”, a completat Dreghici.

Beneficiară de subvenție pentru acoperirea costului de producție, SNÎMVJ figurează și ea, la finele anului trecut, cu datorii către stat în valoare de 4.989.453 lei.
Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, SNÎNVJ avea către bugetul de stat datorii în sumă de 1.614.811 lei. La bugetul asigurărilor sociale, SNÎMVJ are restanțe de 2.663.877 lei, în timp ce suma datorată către bugetul de șomaj este de 87.653 lei. Și către bugetul de sănătate SNÎMVJ are restanțe de 623.112 lei.
Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza