Șomeri mulți, muncitori puțini. Locurile de muncă disponibile, neinteresante pentru hunedoreni

282

Locurile de muncă nu sunt multe în Valea Jiului, o știe toată lumea, la fel cum este cunoscut faptul că salariile nu se compară cu cele din Timișoara, Arad, București sau Cluj. Cu toate acestea, atunci când există șansa ca o persoană să ocupe un job, aceasta preferă să renunțe, invocând salariul mult prea mic.

Administrația locală de la Petrila încearcă de mai mult timp să ocupe două posturi de electricieni, fiind chiar acuzată că organizarea concursului de ocupare a funcțiilor este unul doar de fațadă, posturile fiind pregătite dinainte de altcineva.

Pentru cele două posturi de electricieni s-au înscris două persoane, un petrilean și un petroșănean. Însă ”bucuria” nu a durat prea mult.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, susține că Primăria Petrila e nevoită să scoată din nou un post de electrician la concurs asta pentru că, după numai o zi de muncă petroșăneanul a anunțat că renunță, invocând salariul mult prea mic.

”Deși toată lumea se plânge că nu sunt locuri de muncă, cel din Petroșani, după o zi la serviciu și-a dat demisia. Am întrebat ce se întâmplă și a spus: nu e pentru mine, salariul e mic, trebuie să mă urc pe stâlp, să fac aia, să fac aia, nu îmi convine, mai bine stau acasă”, a precizat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Postul cu pricina a ajuns la a patra scoatere la concurs.

Bibliografia pentru posturile de electricieni de la Petrila a fost una demnă de un director de companie energetică, ceea ce i-a determinat pe unii să spună că posturile sunt cu dedicație, lucru infirmat de conducerea administrației locale.Pentru cele două posturi care au fost scoase la concurs pe data de 17 octombrie, candidații au fost nevoiți să cunoască Legea energiei și gazelor naturale, dar și Legea iluminatului public.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza