Șoseaua de centură a municipiului Petroșani, scoasă din proiectul de modernizare a DN66

240

Deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi, îi cere ministrului Transporturilor, Dan Șova, să introducă în proiectul de modernizare a DN 66 și șoseaua de centură a municipiului Petroșani, tronson ce a fost scos, potrivit parlamentarului, din proiectul inițial.

 Cum la acest moment se lucrează la reabilitarea și modernizarea DN66, între Petroșani și Târgu Jiu, dar și între Târgu Jiu și Novaci, deputatul Monica Iacob-Ridizi îi cere ministrului Transportului să modernizeze și cei 4-5 kilometri din drumul național care reprezintă șoseaua de centură a municipiului Petroșani, mai ales că această porțiune a fost cuprinsă în proiectul inițial.

”Cred că este de-a dreptul hilar ca un drum naţional şi european de importanţa celui care leagă autostrada A1 Bucureşti – Sibiu – Deva – Timişoara – Nădlac de sudul ţării, reabilitat deja la standarde europene pe ruta Simeria – Haţeg – Petroşani şi la care se execută lucrări de modernizare similare pe tronsonul Petroşani – Tg.Jiu să fie întrerupt de o porţiune de numai 4-5 km, cât măsoară centura ocolitoare a municipiului Petroşani, pe care drumul să fie lăsat de izbelişte. Considerând că, pentru a fi o lucrare de infrastructură realizată cu adevărat la standarde europene, modernizarea integrală a DN 66 trebuie să cuprindă şi centura ocolitoare a municipiului Petroşani, vă întreb domnule ministru dacă intenţionaţi să remediaţi această lacună a proiectului aflat în execuţie, precum şi modul în care înţelegeţi să acţionaţi în această direcţie”, susține Monica Iacob-Ridzi într-o întrebare adresată lui Dan Șova.

Sursa citată susține că este important ca și șoseaua de centură a muncipiului Petroșani să fie reablitată pentru ca modernizarea traseului rutier Simeria – Petroşani – Tg.Jiu să fie completă, ”astfel încât participanţii la trafic să aibă parte de „Drum bun” pe întregul traseu al acestui drum”.

Șoseaua de centură a municipiului Petroșani este plină de gropi în fiecare primăvară și toamnă. Administrația locală plombează craterele din asfalt, însă soluția este una de scurtă durată. O reabilitare completă a drumului de centură este imposibil de realizat din bugetul local, întrucât Primăria Petroșani nu dispune de sumele necesare.

Mihaela MIHAI

 

Comenteaza

Comenteaza