Statul, inamicul românilor. Pensionarii hunedoreni, umiliţi de sistemul implementat de programul firmelor lui Sebastian Ghiţă. România scurge banii românilor prin canalul băieţilor deştepţi

632
Mii de pensionari din Valea Jiului și alte mii din țară sunt la mâna firmelor de software. Casa Națională de Pensii a avut, în ultimii ani, încheiate contracte și cu firmele controlate de Sebastian Ghiță.
Pensionari umiliți, privați îmbogățiți. Deși nimeni nu vrea să spună clar, sistemul folosit astăzi la nivelul Casei Naționale de Pensii, ar fi și el proiectat de aceleași firme controlate de Sebastian Ghiță. În timp ce ”programatorii” o duc bine, pensionarii pot chiar să treacă în lumea celor veșnice fără a le fi calculate, la timp, drepturile legale. Nimeni nu pare însă să aibă vreo problemă cu faptul că întreținerea sistemului de la pensii costă zeci de mii de lei, iar pensionarii sunt amânați de la un an la altul pentru recalcularea drepturilor legale. Legi intrate în vigoare nu au aplicabilitate pentru că la Pensii totul se blochează în soft. Ca și la cardul de sănătate. O altă ”creație” informatică asociată cu același Ghiță.
”Se trăiește bine în partea cealaltă și noi aici ne chinuim”, spun cei din sistemul de pensii care se chinuie să facă recalculările pensionarilor minieri.
De ce? Pentru că există neconcordanțe între sistemele folosit pentru pensii. Iar eliminarea acestor neconcordanțe și remedierea erorilor apărute se plătește. Orice problemă costă statul român și pensionarii. E benefică însă pentru cei ce întrețin sistemul.
”Trecerea de la Fox la Oracle creează probleme. Au avut întreruperi (solicitanții recalculărilor-n.r.), tot felul de manevre în timpul activității. Au fost rezolvate într-un fel în Fox și acum, în Oracle nu este rezolvată problema. Trebuie să ne rugăm de ei să rezolve problema și atunci stăm până când face programul respectiv”, mai spun cei din sistemul de pensii.
La fiecare problemă generată de incompatibilitatea dintre sisteme, cei care au creat programul au lucrează 2-3 luni pentru a elimina deficiențele. Dacă le elimină. Și așa se face că orice ”problemă„ apărută în dosarele pensionarilor e generatoare de venituri pentru cei ce au implementat sistemul.
Și, ca și când nu ar fi de ajuns că ”informaticienii” lucrează din greu la crearea softurilor, politicienii – cei ce aprobă legile- dau ordine – nu la vedere- să se întârzie recalcularea pensiilor.
Directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Hunedoara, Ionel Ciobanu, neagă că la instituția pe care o reprezintă ar fi venit ordinul de genul ”nu faceți recalculările”. Oameni din aceeași instituție confirmă însă amestecul politicienilor în întârzierea aplicării prevederilor din sistemul de pensii.
Pensionarul, cel care a muncit o viață, și sigur are o pensie mizeră, e nevoit să aștepte și să spere că între timp doamna cea neagră nu-l va include pe lista de vizite.
Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza