Știți ce se fabrică la profit bun, în Românești? Studii de fezabilitate pentru Primăria Petrila!

439
de Alina PIPAN

În doar o lună și jumătate, din 9 noiembrie până astăzi,  Primăria Petrila a încheiat contracte de 154.500 lei pentru studii de fezabilitate cu o firmă din Românești, județul Prahova.  Petrileni, notați: au început băieții deștepți să încaseze!

Studiile de fezabilitate sunt necesare, chiar obligatoriu a fi realizate înaintea demarării unor proiecte infrastructurale de amploare.  Fiecare administrație locală realizează acest tip de studii, care de multe ori rămân să prindă umezeală prin sertare. Este bătător la ochi, mai ceva ca și luminile din pomul de Crăciun, faptul că Primăria Petrila a ales să cheltuiască o sumă importantă de bani, pentru 3 studii diferite, în mai puțin de două luni.

Studiile sunt date în lucru toate, către o singură firmă, din Românești, județul Prahova, care are un administrator, niciun alt angajt, și un asociat, înființată în februarie 2016, ca firmă de consultații management. Bineînțeles, dacă obiectul de activitate al firmei este acela de a oferi consultații de management, nu ai cum să faci studii de fezabilitate. Dar dacă știi că vei primi câteva comenzi babane pentru studii de fezabilitate, practic ai bătut palma pentru o șmecherie, faci pe dracu în patru să se rezolve.

Că este mânărie, suntem aproape siguri. Administratorul firmei este o bucureșteacă de 36 de ani, Andreea Mihaela Neagu, care a preluat firma de la o rudă a ei, Elisabeta Neagu. Firma a fost preluată în administrare de Andreea Mihaela Neagu în octombrie 2016.  Bineînțeles, neavând obiectul de activitate adecvat, nu putea încasa bani de la Primăria Petrila pentru studii de fezabilitate.

Așadar, în data de 8 noiembrie introduce alte două obiecte de activitate pe firmă: activități de arhitectură, dar și activități de inginerie și consultanță tehnică.  Baftă oarbă, în data de 9 noiembrie primește două comenzi pentru realizarea a două studii de fezabilitate pentru Primăria Petrila, unul pentru realizarea studiilor de fezabilitate faza DALI  a Casei Memoriale I. D. Sîrbu, altul pentru aceleași studii pentru obiectivul Preparație Mina Petrila, în valoare totală de 127.000 lei.

Având în vedere că firma, până cu o zi înainte de contractul cu Primăria Petrila, nu făcea studii de fezabilitate, și nici nu a angajat cu ocazia contractării fericite un specialist în materie, este puțin probabil să scoată la lumină două studii de fezabilitate implementabile, de bun simț, care să ofere administrație petrilene o soluție inovativă. Dar este foarte probabil să predea administrație petrilene două studii copiate, și adaptate pentru obiectivele din Petrila, doar așa să justifice banii încasați.

Ca să fie bine pentru toată lumea de sărbători, firma din Românești a mai semnat un contract pentru întocmirea unui studiu referitor la hala aceea de producție, o idee mai veche a PSD-ului petrilean, care a creat controverse în consiliul local pe timpul lui Păducel. Hala se presupune că odată realizată va atrage investitori. Pentru acest studiu primăria va plăti alți 27.500 lei.

Comenteaza

Comenteaza