Străzi și blocuri inundate în Petrila

265

Ploile abundente din ultimele zile le-au dat bătăi de cap locuitorilor din Lonea, care au încercat care mai de care să oprească scurgerile de apă, unii de pe stradă, iar alții din apartamente sau scări de bloc. Cetățenii care locuiesc pe strada Muncii din Lonea spun că au probleme atunci când plouă și apa cuge de pe strada perpendiculară, ajungând până la nivelul bordurii.

Ploaia nu afectează doar străzile, ci și blocurile. La blocul 4 de pe strada Muncii nu a fost nici acum reparat acoperișul, de către firma care s-a ocupat de reabilitarea blocului. O altă problemă este semnalată și la blocul B9 din aceeași zonă, existând o problemă mai gravă la acoperișul blocului, apa ajungând și pe scara de bloc.

La aceste sesizări, viceprimarul localității Petrila a răspuns pozitiv sesizărilor făcute de oameni și a înștiințat reprezentanții administrației să se ocupe de problemele oamenilor.

„La B9 am trimis un inginer din cadrul Primăriei Petrila să verifice problema sesizată de locatari, care a spus că țeava care preia apele pluviale de pe acoperișul blocului este spartă în perete și necesită înlocuire. Vom remedia problema cât mai repede. Pentru strada pe care se pot produce inundații în cazul ploilor abundente am solicitat atenție din partea constructorului la preluarea și descărcarea apelor pluviale ea să fie făcută conform proiectului să nu mai avem surprize neplăcute cum am avut până acum”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Străzile din Petrila, un șantier

După aproape doi ani de așteptări, străzile din localitatea Petrila sunt, în sfârșit, asfaltate. Deși constructorul a câștigat licitația la finele lunii aprilie, lucrările au început abia în luna iulie. Reprezentanții Drupo au început cu strada Muncii din zona Lonea, stradă transformată într-un șantier de lucru.

IMG_6124

„Sperăm să terminăm în zona Lonea în trei luni, cam ăsta ar fi un termen optimist, depinde totul de starea vremii”, a declarat inginerul de la firma Drupo, care se ocupă de lucrare.

Reprezentanții Primăriei Petrila spun că lucrările de asfaltare în tot orașul vor fi gata în aproximativ un an și jumătate.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza