Sute de elevi au dat piept cu o situație de urgență

227

Aproape 800 de elevi din Petrila au învățat cum să se ferească de incendiu. Împreună cu cadrele didactice, elevii au ieșit din clădire conform planului de evacuare. Acțiunea a avut loc, marţi dis-de-dimineață, la două unități școlare din oraș, la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu și la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila.

Exercițiul de evacuare a fost organizat de către reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila, în baza programului anual de pregătire a elevilor din Petrila.

„Am organizat un exercițiu de evacuare la unitățile școlare din zona de competență. În urma acestei acțiuni au fost evacuați 750 de elevi și 37 de cadre didactice. Acțiunile de acest gen sunt benefice pentru comunitate, deoarece îi obișnuim pe elevi încă de la vârste fragede cu situațiile de urgență și îi învățăm cum să procedeze în astfel de situații”, a declarat, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, șef serviciu SVSU Petrila.

Potrivit sursei citate, timpul în care cei 355 de elevi de liceu au evacuat clădirea a fost de două minute și 40 de secunde, iar timpul în care cei 415 de elevi din clasele primare au evacuat școala în trei minute și 20 de secunde.

Pe lângă evacuarea din clădire, elevii au fost instruiţi de pompieri pe teme de comportament civic şi de urgenţă.

În zilele următoare vor avea loc și alte acțiuni de prevenire incendii la celelalte școli de pe raza orașului Petrila.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza