Târgul de animale de la Jieţ, un eşec total

240

Târgul de animale de la Jieţ, organizat miercuri, de administraţia locală de la Petrila, a fost un eşec. Deşi erau aşteptaţi zeci de crescători de animale din diferite zone ale judeţului, un singur petrilean a ajuns la târg cu cinci purcei de vânzare. Restul, doar privitori.

Târg de animale fără animale. Administraţia locală de la Petrila a reuşit să organizeze un târg de animale, cum rar se întâlneşte. Dacă în alţi ani, crescătorii de animale se înghesuiau în fiecare zi de Sfântul Gheorghe la târgul anual de la Jieţ, anul acesta târgul a fost un eşec total, fără necuvântătoare. Edilii aşteptau crescători din diferite zone ale judeţului şi nu numai, însă nu a ajuns decât un petrilean, cu cinci purcei la vânzare şi câţiva privitori care nici nu au avut ce să admire.

Am venit de dimineaţă să prind loc, dar se pare că tot spaţiul a fost al meu. Am avut cinci purcei la vânzare şi am dat patru la 250 de lei bucata. Eu sunt mulţumit, deşi speram să am concurenţă”, spune singurul târgoveţ prezent ieri la Jieţ.

Primarul Ilie Păducel a fost dezamăgit să vadă asta, dar spune el, înţelege situaţia, ţinând cont că a fost prima zi după Sfintele Paşti.

În ultimii cinci ani, de două ori pe an, la Sfântul Gheorghe, în 23 aprilie şi la 1 septembrie am organizat târg de animale aici la Jieţ. Noi am făcut mobilizarea, am trimis adrese cu câteva săptămâni înainte, începând de la Novaci, localităţile aparţinătoare, în Valea Jiului, în satele şi comunele din judeţul nostru, dar se pare că oamenii au alte preocupări, alte probleme şi nu au venit. Mie îmi pare rău! Am avut în plan să aducem şi muzică, a venit şi o societate cu mici şi bere, dar… asta este. A venit un singur domn cu purcei, dar eu nu am cumpărat pentru că am fost în urmă cu două săptămâni la Pui şi mi-am luat porc de acolo”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

În lipsa animalelor şi a peisajului unui târg de animale, oamenii strânşi pe platoul de la Jieţ nu au avut altceva de făcut decât să se aşeze la masă, la un mic şi la o bere rece.

E gol aici, ca niciodată. Ca să nu mergem direct acasă, ne-am aşezat la masă, bem o bere, că ţuică nu au, şi mâncăm mici. Din păcate nu s-au organizat prea bine şi nu au venit târgoveţi. Trebuiau să anunţe din timp”, spune un momârlan din zona Jieţului, dezamăgit de aşa zisul târg de animale.

Un alt petrilean a venit la cumpărături, dar a plecat cu mâna goală și fără vreo idée despre prețuri.

Am venit hotărât să cumpăr o viţică, şi nu ori de care, ci una de rasă, mare, frumoasă. Am venit de dimineaţă, am zis să nu cumva să se dea până ajung eu, şi uita-ţi…aici nu-i nimic. Păcat!”, spune un al petrilean.

Următorul târg de animale ar urma să aibă loc la 1 septembrie, tot la Jieţ.

 

Marinela Maxim

 

 

Comenteaza

Comenteaza