Taxa de cazier judiciar, eliminată de la 1 februarie

312

Inspectoratul General al Poliției Române va elimina, de la 1 februarie, taxa de 10 lei percepută pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar. Această taxă  nu va mai fi valabilă odată  cu intrarea în vigoare a Legii nr.1/2017, prin  care Guvernul a eliminat o serie de taxe.

 

“Prin Legea nr. 1/2017 din 6 ianuarie 2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ce intră în vigoare la data de 1 februarie 2017, a fost abrogată prevederea referitoare la încasarea taxei în cuantum de 10 lei necesară pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice şi juridice. Astfel, începând cu această dată, la primirea cererii de obţinere a certificatului de cazier judiciar, nu se va mai solicita chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de 10 lei”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Începând de luna viitoare, persoanele care au nevoie de cazierul judiciar vor depune la ghișee doar o cerere-tip, cu datele complete de stare civilă, motivată. Cererea va fi însoțită de un act de identitate.

Mihaela Mihai

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza