Petrileanul GABRIEL BALUS căpitanul echipei CSȘ Petroșani / Tenis. Clubul Sportiv Școlar Petroșani, campion național pe echipe la 14 ani

406

să duc până la sfârșit și să nu renunț. La penultimul meci am vrut să renunț din setul doi pentru că nici nu puteam să servesc, dar am vrut să lupt în continuare, să nu renunț. M-a motivat faptul că nu e bine niciodată să renunți și să duc totul până la capăt”, a precizat Alexandru Giurea.

Titlul i-a adus lui Giurea un plus de motivație pentru viitor.

”Am învățat că mereu trebuie să lupt până la sfârșit chiar dacă am unele obstacole, cum ar fi faptul că am fost accidentat și cum ar fi faptul că trebuie mereu să am atitudinea corespunzătoare într-un meci – să am un psihic bun, să nu mă plâng și să încerc să lupt mereu să nu renunț din punct de vedere psihic. Și înainte de câștigarea titlului știam că trebuie să fac, dar acum sunt un pic mai motivat să reușesc”, a spus Giurea.

Sportivul Kevin Lovas, accidentat și el în timpul competiției, a avut nevoie de intervenția medicului, dar gândul la momentul în care îmbracă tricoul de campion național, l-a făcut să termine turneul, ”cu orice preț”, spune el.

”Am vrut să câștigăm locul 1 încă de la început. Au apărut probleme la unii dintre noi de la al doilea rând de meciuri, dar am reușit să ducem turneul până la capăt și să-l și câștigăm. Eu m-am accidentat la deget, am sărit la o minge și nu am mai putut să-l mișc. A trebuit să chem medicul, dar am reușit să duc și acel meci și turneul până la final. Îmi doream de foarte mult timp un tricou de campion național și am vrut să-l câștig cu orice preț”, a spus Kevin Lovas.

Lovas și-a dorit enorm să câștige și spune că relația cu cel care i-a îndrumat de pe margine, s-a consolidat pe parcursul acestui Campionat Național.

”Mă obligă la rezultate din ce în ce mai bune. Am învățat că trebuie să ascult de cei care-mi vor binele – de antrenor, pentru că mă poate ajuta în timpul meciului. Este nevoie de seriozitate, devotament și ambiție, am vrut să câștig din toată inima”, a mai spus Lovas.

Bogdan Lazăr, un al treilea membru al echipei CSȘ Petroșani, subliniază importanța titlului cu care s-au întors de la București, atât pentru clubul sportiv petroșănean, cât și pentru fiecare în parte, ca jucători.

”Unele meciuri au fost chiar grele, dar am reușit să ne impunem ca să câștigăm. Titlul acesta înseamnă ceva foarte frumos și pentru club, pentru CSȘ Petroșani și pentru noi ca jucători deoarece nu a mai existat niciun titlu de acest fel în Petroșani”, a povestit Bogdan Lazăr.

Pentru Bogdan Lazăr, turneul de la București și implicit rezultatul obținut, înseamnă un plus de încredere. Lazăr spune că trebuie să fie un model pentru ceilalți colegi de la club de acum încolo.

”Am învățat că trebuie să mă antrenez cu mai multă dorință și să mă impun mai mult pentru că știu că pot și am arătat asta în meciurile pe care le-am avut pentru că au fost meciuri grele în care am reușit să mă impun ca să câștig pentru echipă. Toți am fost apropiați și am colaborat unii cu alții pentru a aduce titlul ăsta. Eu trebuie de acum încolo să dau un exemplu bun și să fiu model pentru copiii de aici de la club ca să poată să facă și ei același lucru. Tensiunea a fost destul de mare pentru că ne-am dorit foarte mult să câștigăm tricoul de campion național”, a completat Lazăr.

Primul meci câștigat de cei de la CSȘ Petroșani înainte de intrarea pe tabloul principal a fost cel cu echipa TCB2. Petroșănenii au reușit să se impună apoi în fața celor de la AS CS  Tenis Masters Club București, CS Sportul Studențesc și CS Dinamo București, reușind astfel să câștige Campionatul Național pe echipe U14.

Din lotul ce a adus la Petroșani titlul de campion  național, fac parte  Alexandru Giurea, Kevin Lovas, Bogdan Lazăr și Rareș Roșulescu (Roșulescu se află la momentul actual la un alt turneu în Chișinău și nu a putut fi contactat – n.r), iar echipa este pregătită de staff-ul tehnic – Gabriel Băluș, Vasile Medveschi, Codruț Băluș, Gabriel Ambruș și Sebastian Lupșanic, clubul fiind condus de profesorul Zoltan Toth.

Bianca HOLOBUȚ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza