Tenis de masă. Sportivii petrileni, campioni naționali

257

tenis de masa petrila

Sportivii de la Petrila fac performanță la nivel național la tenis de masă. Aceștia se întorc de fiecare dată când participă la competiții cu tolba plină de premii, ultimul titlu ob’inut fiind acela de campion național la seniori.

Echipa Inter Petrila este înscrisă la două forme de competiție, respectiv la Federația Română de Tenis de Masă și la Organizația Amatori Tenis de Masă.

Petrilean multiplu campion național

Luna trecută, Vasile Cătineanu a reușit să aducă aurul din nou la Petrila, de la competiția ce a avut loc la Dej. Acesta a obținut de mai multe ori titlul de campion național la seniori.

      „M-am apucat acum 15 ani de acest sport, datorită tatălui meu. Cu multă muncă și cu ajutorul antrenorului, am reușit să ajungem la rezultate bune. Acest sport este foarte important pentru mine pentru că m-a ajutat în multe. Pentru competiții trebuie mult antrenament și multă muncă, dar mai ales să practici acest sport din plăcere. Tenisul de masă se bazează mult și pe pregătirea psihică, trebuie să te concentrezi la meci. Degeaba te ajută fizicul dacă nu te poți concentra la ce faci în momentul acela”, a declarat, pentru GDD, Vasile Cătineanu.

Cel care se ocupă de antrenamentele performerilor este antrenorul Dionisie Kis. Tot el antrenează 10 copii de 8 ani înscriși la secția de începători, dar și cei 10 seniori din cadrul echipei InterPetrila.

„Antrenamentele se fac la Petrila, la sala de lupte. Suntem finanțați de primărie și de organizare se ocupă președintele clubului, Ciprian Preda. Vasile Cătineanu are patru titluri naționale la Arad, la Reghin, la Dej și la Sibiu. Andrei Mustocea are 18 ani și a câștigat aur la Ocna Sibiului și la Cluj, Silviu Stanciu-seniori, a obținut argint la Mediaș și bronzul la Pitești în timp ce Claudiu Dănilă a luat bronz la Cluj”, a afirmat Dionisie Kis.

Anul trecut secția de tenis de la Petrila a adus cinci titluri naționale pentru localitate, prin sportivii seniori. Așadar, tenisul de masă se joacă la nivel înalt în Valea Jiului, prin sportivii din Petrila și Lupeni.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza