Toma Coconea a alergat în semimaratonul de la Baru.

192

De la mic la mare, iubitorii de sport s-au întâlnit în acest weekend la o competiție de alergare. Semimaratonul și crosul pe traseele din împrejurimile comunei Baru din județul Hunedoara au devenit deja o tradiție pentru cei mai mulți dintre participanți. San Montan și administrația din Baru au ajuns la cea de-a șasea ediție cu acest eveniment sportiv.

Start în proba de semimaraton de la Baru

Sportul care a strâns rândurile

Zeci de sportivi pentru toate probele de alergare existente în programul evenimentului sportiv din comuna huendoreană Baru. Sportivii înscriși la start au avut de parcurs un traseu în care au fost alternate porțiunile dificile cu cele mai lejere, în care organismul să se poată reface.

”Veți avea la aproximativ 200 de metri un pod. Vă rog, pe podul respectiv nu depășiți, este un pod cu lătimea de un metru.  Puteți dacă vreți să treceți direct prin apă dar nu e recomandat. Nu e mare înălțimea, aproximativ un metru. Când ajungeți la pod, păstrați distanța de aproximativ un metru de persoana din fața dumneavoastră. Foarte important, urmați marcajele”, a explicat unul dintre membrii San Montan.

După o încâlzire corespunzătoare, de cinci minute, coordonată de cei aflați în staff-ul de organizare, sportivii au luat startul.

Momentele în care fiecare mușchi a fost pus în mișcare

Sportivii au alergat umăr lângă umăr cu Toma Coconea

Toma Coconea s-a echipat corespunzător și s-a prezentat la startul semimaratonului Muncel Bărișor ce a avut loc sâmbătă la Baru.

Toma Coconea, la finalul semimaratonului de la Baru

”Întotdeauna vin să încurajez sportul și pe toți din Valea Jiului. De la ediție la ediție le crește evenimentul. Nu e o cursă ușoară până sus în golul alpin, dar fiecare dacă își știe limitele eu zic că important este să participi. I-am simțit pe câțiva lângă mine, strângând din dinți și încercând să mă depășească, Mă bucur că-i pot motiva și să le fiu un exemplu”, a declarat pentru Gazeta de dimineață Toma COCONEA.

O zi de sport, dedicată tuturor

Dincolo de această competiție sportivă, evenimentul are și un obiectiv dedicat socializării, bunei dispoziții. Primarul comunei Baru a îndrăznit chiar și el să alerge în această competiție. Doar că s-a orientat spre cea în care avea cele mai mari șanse. Cea alături de copii.

Cursa de copii, monitorizată de primarul Daniel Răducanu

”Este minunat să vezi oameni împreună. Să vezi copii, să vezi părinți, să vezi bunici că petrec o zi, practic făcând sport,  intrând în competiție, echipându-se, antrenându-se, învățând să căștige, învățând să piardă”, spune primarul comunei Baru, Daniel RĂDUCANU.

Iar copiii au trăit alături de părinți emoțiile unei competiții sportive.

”A durat puțin doar că a fost obositor, dar faci și efort fizic, și nu stai. Faci ceva mișcare”, povestește Izabela Burdan, una dintre micuțele particpante care vine de mai mulți ani la competiție.

Însoțită de tatăl și mama ei, micuța sportivă aleargă de plăcere. Tatăl fetei, medic de profesie, spune că nu și-a obligat fata să vină la competiție.

Mihai Burdan, medic urolog

”Am două fete care vin de vreo 3-4 ani încoace în fiecare an. E un sport preeferat, e o ocazie pentru noi mai rară și le place să alerge”, subliniază medicul

 

Crosul a avut și el locul lui în evenimentul sportiv

Nici cea de-a doua cursă, cea de cros, nu a fost mai ușoară pentru participanți. Un traseu armonizat între natură, cărare de munte sau asflalt, le-a dat ceva bătăi de cap concurenților. Dacă anul trecut traseul a fost unul noroios, anul acesta condițiile au fost foarte bune.

Alergător cros

”A fost destul de plăcut. Urcarea a fost destul de grea, dar plăcută. Mi-a ieșit sufletul. Organizat bine. Hidratarea foarte bună. Deci per total a fost un traseu reușit și plăcut. Vin cu plăcere la Baru”, a spus unul dintre sportivii care a participat la cros.

 

Cea de-a șaptea ediție a acestei competiții este condiționată de administrația publică locală. Aceasta va avea loc doar daca se va găsi o formă organizatorică extinsă la 2-3 zile pe parcursul cărora sportivii să fie antrenați în cât mai multe activități.

Comenteaza

Comenteaza