“Turismul auto”, modul prin care un cetăţean neamţ încearcă să-şi convingă conaţionalii să ajungă în Hunedoara

352

Hunedoara, judeţul cu potenţial, ţinut la aparate de interesele locale.

Nu există o gândire coerentă pentru turism, deși județul are un potențial extraordinar, remarcat de străinii care au ajuns pe aceste meleaguri.

Lor le este şi la îndemână să observe discrepanţa dintre ce există şi ce este exploatat pe piaţă. Tot ei sunt cei care şi observă şi oportunităţile de dezvoltare, şi pe cele de afaceri, dar şi frumuseţea naturală a Hunedoarei.

Un cetățean din Germania, stabilit în Valea Jiului, a început, în nume propriu să gândească o strategie de a-şi atrage conaţionalii în judeţul Hunedoara. Astfel, Mister T spune că vrea să dezvolte un sistem integrat prin intermediul căruia conaționalii săi să vină în Valea Jiului să ajungă aici pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Omul consideră că sunt mulţi conaţionali de-ai lui  ar putea, de exemplu. să vină în România să-şi repare maşinile, iar în această perioadă să poată vizita sau să se poată bucura de potenţialul pe care îl oferă judeţul Hunedoara. Oferta este una favorizantă, în Germania costurile pentru reparaţiile auto fiind mult mai mari.

“Am constatat când am avut eu probleme cu mașina. În Germania mă costau reparațiile undeva la peste 2.000 de euro, iar aici am plătit undeva la 1600 de euro”, susține neamțul.

Așa i-a venit ideea unui ”turism auto”.

“Nemții ar putea veni în Petroșani pentru a-și repara mașinile și timp de o săptămână sau două, cât durează reparațiile, pot vizita județul”, completează bărbatul.

Cetățeanul german a încercat, sâmbătă, Mureșul. Cu o barcă moștenită din familie, neamțul a fost la plimbare în zona Ilia, pe Mureș, cu o canoe. Dar asta numai după ce a asamblat barca precum un copil un puzzle.

După aproape două ore de vâslit în amonte, a ieşit pe mal impresionat

“Poți să întâlnești animale pe care le vezi doar în cărți. Este liniște și te poți bucura în voie de frumusețile naturii, de apă, de soare”, povestește bărbatul care a fost impresionat de o mulțime de „insecte mici de un albastru foarte frumos„

“Niște libelule, după cum le știu românii”, subliniază Mister T.

Pe traseul pe care a umblat a văzut și un castor însă când animalul a simţit prezenţa omului s-a ascuns.

“Erau și niște păsări mai mici, multe, pe care nu le cunosc. Aș încerca să le imit, dar nu aș reuși, numai tril de pasăre nu ar fi. E păcat că aceste zone extrem de frumoase nu sunt puse în valoare”, explică bărbatul încercând să imite natura.

Potrivit acestuia, sunt foarte mult locuri care merită vizitate în județul Hunedoara.

“Se pot face trasee de biking, de hiking. Pe Jiu se poate face rafting, iar pe Mureș pot merge cu caiacul. Pot observa astfel natura sălbatică de aici. Sunt foarte multe posibilități de a petrece timpul liber, vacanța, însă nimeni nu pare dispus să pună în valoare aceste frumuseți. Nu există o strategie, poate pentru că ministrul turismului e la pușcărie (Elena Udrea a fost în arest preventiv, dar a fost eliberată-n.r.)”, declară cetățeanul german.

Iubitor de drumeții, turistul stabilit în Valea Jiului susține că trebuie refăcute traseele montane, pot fi făcute hărți prin care turiștilor germani să li se prezinte anumite rute și să aleagă cum să își petreacă vacanța.

Comenteaza

Comenteaza