Un nou sport extrem în Valea Jiului: încheierea contractelor la apă pentru chiriașii blocurilor sociale

263

Primăria Petrila și ApaServ au găsit o nouă variantă de lucru pentu  contractele la apă ale apartamentelor din blocurile sociale. Proprietarul imobilelor, primăria, trebuie să garanteze că în caz de neplată a facturilor, reprezentanților societății le va fi permis accesul în apartamente pentru a-i debranșa pe rău-platnici.

Primarul a discutat cu directorul ApaServ și s-a găsit o soluție ca în contract să se stipuleze că primăria, în calitate de proprietar, va permite accesul în locuințe pentru a fi debranșați cei care nu plătesc consumul de apă”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.
Directorul ApaServ, Costel Avram, susține că el are obligația să protejeze situația financiară a societății. Un contract cu proprietarul imobilelor ar fi rezolvat disputa.
”Pentru trei luni de zile încheiem contract cu chiriașii. În această perioadă poate fi înființată Asociația de Proprietari. Având în vedere că Primăria Petrila e proprietarul și nefiind branșamente individuale, trebuie să ne garanteze că vom avea voie să intrăm în apartamentele celor care nu plătesc apa. De ce să iau apa la toți dacă pe o scară sunt numai câțiva rău-platnici?”, a spus directorul ApaServ, Costel Avram.
Acesta afirmă că juriștii societăți verifică dacă este legală clauza propusă de  primărie.

În timp ce reprezentanții primăriei spun că blocurile au branșamente individuale, cei de la ApaServ susțin că de fapt acestea ar fi doar niște repartitoare și că proiectul rețelei de apă a fost unul greșit. Mai mult,  Avram amintește că Primăria Petrila a încheiat contract pentru ANL-ul 34 cu E.ON (furnizorul de gaz-n.r.) și nu înțelege de ce nu se poate face același lucru și în cazul ApaServ.

În acest caz, reprezentanții primăriei spun că situația diferă, întrucât la blocul ANL locatarii au rămas fără gaz, iar centrala termică care asigură încălzirea este a primăriei. Soluția a fost una de compromis, chiriașii având termen până pe 10 februarie pentru a-și rezolva problemele. În caz contrar, aceștia  vor fi debranșați.

Locuințele sociale din Petrila au fost repartizate în decembrie. De atunci și până acum beneficiarii acestor locuințe nu s-au mutat în noile apartamente.

 Administrația locală vrea să taie panglica la blocurile sociale, joi, iar chiriașilor să le fie întocmite procesele verbale de predare a locuințelor.
 
Mihaela MIHAI
 

Comenteaza

Comenteaza