Un proiect pentru Vale: „Adoptă un momârlan”

302

”Adoptă un momârlan” – ideea unei asociații de dezvoltare locală care să sprijine antreprenorii în turism

”Sunt deosebit de încântat de faptul că unul dintre cei mai prestigioși oameni de afaceri din România, Dragoș Anastasiu (cunoscut din emisiunea ”Arena Leilor” de la TVR) ne-a ridicat o minge la fileu, prezentându-ne dincolo de vulnerabilitățile pe care le avem și pe care le știm, șansele deosebit de mari pe care le putem avea pentru a valorifica la maxim potențialul turistic, cultural și istoric al orașului Petrila și, în general, al Văii Jiului. Îi mulțumesc și le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că au dat, prin votul lor, un important credit proiectului turistic ”Adoptă un momârlan”, care poate deveni o altă rampă de lansare pentru turism în orașul Petrila”, a menționat primarul Vasile Jurca.

Primarul Jurca dorește constituirea unei  asociații locale la care să adere toate administrațiile locale, cu acest obiectiv al dezvoltării turistice, asociație care, potrivit propunerii lui Dragoș Anastasiu, trebuie să fie acel partener de care mediul de afaceri din domeniul dezvoltării turismului în România are nevoie pentru a deschide oportunități de colaborare și de investiții în regiunea noastră.

Sloganul ”Adoptă un momârlan”,

a venit de la ideea lui Dragoș Anastasiu de a oferi posibilitatea turiștilor care poposesc în Valea Jiului să se cazeze într-o casă momârlănescă, având în vedere că soluțiile de cazare sunt puține și inadecvate. Dacă la Petroșani mai găsești locuri de cazare, la Aninoasa, Petrila, Uricani, chiar Vulcan și Lupeni, oferta este limitată. Așadar, turiștilor li se poate oferi oportunitatea inedită de a locui la un momârlan acasă.

de Alina PIPAN

Comenteaza

Comenteaza