UPDATE. Liderii de la Sindicatul Muntele pichetează Tribunalul Hunedoara. Cer statului român să nu închidă activitatea CEH

273

UPDATE 12.05 – Președintele interimar al Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, a discutat cu prefectul de Hunedoara, Valer Ungur, despre problemele care i-au determinat pe sindicaliștii de la CEH să picheteze sediile Tribunalului și Prefecturii Hunedoara.

”Am avut o întâlnire cu prefectul de Hunedoara care ne-a solicitat să-i expunem motivele care ne-au determinat să recurgem la acest protest spontan atât la Tribunalul Hunedoara, cât și la Prefectură. I-am spus prefectului că tergiversarea aceasta a intrării în insolvență poate conduce la oprirea activității, iar dacă se oprește activitatea drumul CEH spre faliment este foarte scurt. Totodată l-am informat pe prefect că această tergiversare nu permite respectarea CCM-ului pentru membrii pe care-i reprezentăm din cauza lipsei resurselor financiare. I-am solicitat reprezentantului Guvernului în teritoriu să transmită conducerii CEH că datoria ei este aceea de a respecta CCM-ul și i-am spus că un nebun cum este Jurca (Adrian Jurca, liderul de la mina Livezeni-n.r.) să fie luat în considerare fără să fie un pic analizat trecutul lui, analizat ce mai reprezintă el astăzi”, a declarat, pentru GDD, Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, Prefectura Hunedoara urmează să sesizeze Guvernul, Ministerul Administrației, Cancelaria primului ministru, însă o hotărâre judecătorească nu poate fi influențată. Reprezentanții Prefecturii speră, potrivit lui Darius Câmpean, să se țină cont de solicitarea CEH de preschimbare a termenului de judecată în ceea ce privește cererea de insolvență a Complexului Energetic Hunedoara.

Darius Câmpean mai spune că, după ce CEH va intra în insolvență, Prefectura Hunedoara se va implica activ în acordarea drepturilor din CCM.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

” Astăzi, biroul executiv al Sindicatului Muntele pichetează atât Tribunalul Hunedoara cât şi Prefectura, solicitând judecarea intrării în insolvenţă a CEH-ului cât mai rapid”, a declarat preşedintele interimar al Sindicatului Muntele, Darius Câmpean.

UPDATE: Tribunalul Hunedoara analizează astăzi cererea formulată de reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara de preschimbare a termenului de judecată din dosarul insolvenţei şi judecarea cauzei cu celeritate. La termenul de luni, judecătorul sindic a dispus continuarea judecării cauzei la data de 27 decembrie, însă ar putea fi prea târziu pentru societatea energetică hunedoraenă, dată fiind situaţia în care se află.

Ştire în curs de actualizare…

foto: arhivă

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza