Ursul Baloo a dat petrecere la 18 ani

430

Cu un tort urias, sampanie pentru copii si multe veselie – asa si-a sãrbãtorit ursul Baloo majoratul, care pentru el e o vârstã extrem de avansatã. Sute de copii s-au strâns la tarcul din Straja, acolo unde, cel ce a fost si a rãmas mascota statiunii, îsi petrece fiecare zi, de 18 ani.
Era un mic puiut rãtãcit, pe care un pãdurar l-a dus la spital, acum 18 ani, iar de atunci, desi a stat doi ani liber, nu a vrut sã mai plece. A venit, însã, si ziua în care toti i-au spus, din nou, La multi ani, Baloo!
„Foarte multi turisti au venit special pentu ziua lui Baloo. Sute i-au cântat „La multi ani!” si asta înseamnã cã are milioane de prieteni. Dupã cum ati vãzut, i-am fãcut un tort aniversar. Noi credem cã abia acum e matur, dar sã stiti cu ursii sunt mãturi la 4 ani, asa cã ar avea cam 70 de ani. A îmbãtrânit, însã, frumos, alãturi de noi si noi îi facem zilele frumoase. Nu suntem adeptii cã ursii sã fie captivi. Le spunem asta si copiilor, cã el e un urs special, care a fost gãsit rãtãcit în anul 2000 în Polatiste si aici în Straja si-a gãsit singur familia, dupã ce doi ani de zile a stat liber. L-am îngrãdit, însã, când a devenit un urs urias”, a spus Emil Pãrãu, cel care l-a luat în grijã de la început si care acum spune cã Strajã, cu domeniul sãu schiabil, s-a dezvoltat odatã cu cresterea lui Baloo.
La bârlogul sãu, în care are loc de hibernare si bazin de înot vara, a fost sâmbãtã mare petrecere, iar cei care se ocupã de îngrijirea ursului s-au întrecut de aceastã datã. De altfel, în fiecare an, sunt tot mai multi cei care îi ureazã sã trãiascã mult si se adunã pentru asta lângã gardul bârlogului.
„Împlineste 18 ani si îi tinem ziua cu un tort de 18 kg, exact câti ani împlineste. E un tort  din fructe de pãdure si miere de albine”, a mai a explicat Emil Pãrãu.

În Straja, tot cu acest prilej, copiii s-au întrecut la schi. Cel mai mic a avut 2 ani si, nici nu pãseste bine cu clãparii, dar a fãcut prima sa coborâre într-un concurs, în ziua în care Baloo a împlinit 18 ani. A fost Cupa Baloo la schi. „Toti au primit si câte o felie de tort si sampanie de copii  la locuinta lui Baloo, unde are el bârlogul si noi sperãm ca toti sã se simtã bine, mai ales cã au fost premiati pentru cã s-au întrecut la schi”, au spus organizatorii concursului de schi.
Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza