Vara aceasta au fost cheltuiți la Petrila banii primiți de la guvern după inundațiile din 2016

218
de Alina PIPAN

Începutul de mandat pentru Vasilică Jurca la Petrila a fost unul greu, un an cu inundații, drumuri rupte, nămol, pârâuri cu malul distrus și multe case afectate de apă. Însă anul acesta a fost unul excelent în mandatul lui Jurca, pentru că s-au strâns grămadă bani pentru investiții infrastructurale, iar o mare parte din ei sunt chiar cei alocați în 2016 pentru reparația distrugerilor provocate de ape.

În 2016 guvernul a alocat  273.921 mii lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, bugetelor locale ale unor unități administrativ-teritoriale pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundații. Petrila a primit 2.832.000 lei pentru aceste lucrări.

Lucrările efectiv au fost finalizate pe parcursul acestei veri. Munca cea mai grea a fost cea de reabilitare a malurilor rupte ale pârâurilor. Petrila are multe astfel de ape curgătoare, și toate erau amenajate neglijent. Toate cursurile de pârâu au fost amenajate în așa fel încât să nu mai existe probleme. A fost refăcut mal din beton, rupt – pârâu Moșiei pe o lungime de 0,214 km, zidul de sprijin din beton, rupt la pârâu Copăciosu pe o lungime de 0,6 km zidul de sprijin din beton rupt al pârâului Coldești în lungime de 0,16 km, malul din beton rupt al canalului Ludului pe o lungime de 0,27 km, protecția malului din beton, ruptă pe canalul torent Cetății, pe o lungime de 0,18 km, dar și protecția de mal din beton ruptă  a canalului torent Boantei, în lungime de  0,18.

Banii au fost alocați și pentru refacerea a 3 kilometri de asfalt rupt, pe 3 străzi, refacerea a două  drumuri de interes local din domeniul public, unul pe o lungime de  1,7 km, altul pe o lungime de 0,5 km. Au fost refăcute 4 podețe și un pod distrus.

Comenteaza

Comenteaza