Vasile Jurca: “Nu o sã accept ca Petrila sã moarã!”

1930

Primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, cere implicarea Ministerului Energiei, dar si a premierului Florin Tudose în ceea ce priveste închiderea minei Lonea.  Autoritãtile locale de la Petrila organizeazã o întâlnire în cadrul cãreia vor dezbate “Planul de încetare a activitãtii EM Lonea”.

Actiunea va avea loc astãzi (joi-n.r.), 10 august, la sediul Casei de Culturã Ladislau Schmitd din localitate, începând cu ora 14:00. La eveniment sunt asteptati sã participe consilierii locali, si nu numai.  “Am primit o adresã de la Mina Lonea prin care ne invitã la o dezbatere publicã pe marginea închiderii minei Lonea. Întâlnirea va avea loc mâine (joi-n.r.) la ora 14:00 si sunt asteptati sã participe oameni de afaceri, cetãteni, consilieri locali si toti cei care sunt interesati de soarta orasului Petrila. Va fi o dezbatere publicã, asa cum este normal sã fie”, a declarat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila. Autoritãtile locale de la Petrila sunt interesate de modul în care se va închide si ultima unitate minierã de pe raza localitãtii.

“Mã intereseazã cum se va închide mina Lonea. Vom face o adresã la Ministerul Energiei prin care le vom solicita solutii pentru a pune altceva în locul minei. Nu e normal sã închizi o minã si sã nu vii cu solutii în schimb. Voi insista si voi fi vocal, o sã ajung si la premier. Nu o sã accept ca Petrila sã moarã!”, a mai spus sursa citatã. La fel ca în cazul minei Petrila, si în ceea ce priveste exploatarea minierã Lonea, autoritãtile au în vedere salvarea unor clãdiri. Mina Lonea este inclusã în programul de închidere care vizeazã Complexul Energetic Hunedoara. Închiderea exploatãrii miniere este prognozatã pentru anul 2018.

Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza