VIDEO. Energetician: Avem o țară binecuvântată de Dumnezeu, dar cu oameni fără frică de Dumnezeu și mincinoși

198

A apăsat butonul energiei. Sătul de strategii inexistente și de proiecte nerealizabile, un angajat al Termocentralei Mintia a întrerupt șirul discursurilor politice ale factorilor decidenți din zona energiei românești. Un energetician de la Termocentrala Mintia a replicat, miercuri, foarte dur, chiar dacă în fața lui la prezidiu erau înșirați toți factorii decidenți din zona energiei românești. Factori ajunși în județul Hunedoara pentru a dezamorsa protestul din termocentrală. Intervenția angajatului a avut loc la finalul discursurilor susținute de politicienii prezenți. Colegii acestuia i-au apreciat, prin aplauze, pragmatismul și curajul de a spune lucrurilor pe nume.

”Avem o țară binecuvântată de Dumnezeu, dar cu oameni fără frică de Dumnezeu și mincinoși”

Ministrul Energiei, Anton Anton, în scurtul său discurs de la Mintia, a spus că România este o țară binecuvântată de Dumnezeu.

”Strategia se bazează pe faptul că România este o țară binecuvântată de Dumnezeu. Avem cărbune, avem apă, avem vânt, avem energie nucleară, avem biomasă și toate astea participă la realizarea așa numitului mix energetic”, a spus ministrul care a continuat susținând că nu va închide ”capacitățile pe care le avem.

La final, ministrul a primit și o replică la afirmația sa.

”S-a mai spus de domnul ministru o vorbă foarte mare: că suntem o țară binecuvântată de Dumnezeu. Sunt foarte de acord, dar cu oameni fără frică de Dumnezeu și mincinoși. Asta e problema noastră gravă. Începând de la Guvernul României și până la clasa de jos”, a replicat unul dintre energeticieni.

Scenarii frumoase

Bărbatul spusese anterior că pentru Mintia s-au prezentat numai scenarii frumoase.

”Am auzit aici un scenariu frumos pentru noi. Ceea ce vreau să vă spun este următorul lucru: în urmă cu câteva luni de zile ni s-a prezentat un scenariu asemănător dar sub altă formă și sub altă formulă de oameni. În momentul ăsta eu ce să cred? De atunci au trecut câteva luni, era o campanie frumoasă electorală și toată lumea era fericită. Se mergea cu patru grupuri la Mintia. Mă și speriasem că și vedeam cum duduia cărbunele în Mintia și cum mergea treaba. Nu s-a concretizat nimic bineînțeles. Atunci, dânșii au venit pentru campanie. Acum, dumneavoastră, pe care vă stimez, ați venit datorită faptului că s-a pus presiune”, a spus energeticianul.

Potrivit acestuia, din cauza acestor promisiuni peste promisiuni, energeticienii nu mai au încredere.

”Nu aș vrea să se întâmple ca peste câteva luni de zile să avem aceleași probleme. Eu mă uit la dumneavoastră și vă cred, vă cred pe cuvânt, mai ales că pe unii dintre dumneavoastră îi cunosc. Aș ruga și v-aș ruga insistent să faceți ceva pentru salvarea Termocentralei Mintia, să nu fie doar vorbe pentru că atunci au fost patru grupuri, acum nu se mai spune nimic, câte vor fi, cum va fi… Strategia națională este OK, am înțeles lucrul ăsta. Dar n-aș vrea să fim amăgiți, ca să nu fie impactul social așa de mare și la urmă să ne trezim că plecăm toți de aici, sub o formă sau alta”, a explicat energeticianul.

Ministrul Energiei, Anton Anton, și vicepremierul Viorel Ștefan au fost, miercuri, la Termocentrala Mintia. Aici, zeci de energeticieni au protestat încă de marți acuzând lipsa soluțiilor concrete pentru acest producător de energie. Mai mult, statul, prin liniile pe care le aprobase, gira tăierea la fier vechi a grupurilor energetice.

Video încărcat pe Youtube de Marcel Banu

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza