VIDEO.Mecanicii morți între Bănița și Merișor au fost scoși din locomotivă. Polițiștii au deschis dosar penal

1077

Trupurile celor doi mecanici decedați în #accidentul feroviar din județul Hunedoara au fost scoase din locomotivă, iar polițiștii, care au deschis un dosar penal efectuează cercetarea la fața locului.

 

Trupurile celor doi mecanici, unul de 51 de ani și celălalt de 67 de ani au fost scoase din locomotivă și urmează să fie transportate la serviciul de medicină legală pentru efectuarea necropsiei”, a declarat, sâmbătă, pentru GDD, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Conform sursei citate, ancheta finală va fi realizată de o comisie din cadrul Ministerului Transporturilor.

Noi asigurăm locul faptei, efectuăm cercetarea la fața locului. Se investighează cauzele care au condus la producerea accidentului”, a completat Nițu.

Traficul feroviar între Petroșani și Simeria și Petroșani e în continuare blocat,

Sunt oprite trenuri, cele care erau în mișcare la momentul producerii accidentului, în gările din Petroșani și Subcetate, iar cele care urmau să tranziteze județul Hunedoara deviate pe rute ocolitoare Orșova-Filiași-Caransebeș”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

La locul accidentului este așteptată o drezină care să ridice vagon cu vagon și să elibereze calea ferată.

Sunt însă voci din rândul celor aflați la fața locului care spun că între Petroșani și Simeria s-ar mai putea circula, cel mai repede, în următoarele șase luni. Asta pentru că podul pe care a avut loc deraierea trebuire refăcut și la fel și infrastructura feroviară afectată ca urmare a accidentului de tren.

Inpectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara cercetează și ei evenimentul soldat cu moartea celor doi mecanici de locomotivă.

Polițiștii hunedoreni au deschis un dosar de cercetare penală ca urmare a accidentului feroviar petrecut sâmbătă-dupăamiază între Bănița și Merișor.

 

Comenteaza

Comenteaza