VIDEO. PETRILA: 33 de treceri de pietoni pe un tronson de drum de 6 kilometri

268

Localitatea Petrila, cel mai estic oraş din Valea Jiului. De la intrarea în oraş, zona de cale ferată, până la capăt de linie Lonea (mina Lonea), pe un tronson de circa şase kilometri, există nici mai mult, nici mai puţin de 33 de treceri de pietoni.

Subiectul este tratat, analizat, abordat diferit de participanţii la trafic. Conducătorii auto îşi pun mâinile în cap şi spun că sunt exagerat de multe care fragmentează nejustificat traficul rutier şi expun deopotrivă pietonii şi şoferii. Unde mai pui că obligaţiile pietonilor, de a se asigura înainte de traversare, sunt ignorate cu desăvârşire.

Dacă privim înspre participanţii la traficul pietonal observăm o altă parte a adevărului problemei. Pietonii cred că aceste treceri sunt atâtea câte trebuie, iar şoferii circulă “ca nebunii”.

marian fitSunt prea multe treceri de pietoni în Petrila, puse la un interval prea mic între ele. Pietonii se aruncă practic pe trecerea din zona Profi, care e cea mai periculoasă din oraș. O soluție mai bună ar fi să se monteze semafoare cu buton la trecerile care sunt cel mai des circulate”, spune Marian FIȚ.
Suntem țara cu cele mai multe accidente mortale din UE. Motivele diferite, neatenție la volan, șmarinescuofer care conduce sub influența băuturilor alcoolice, oboseala, viteza excesivă, dar în mare parte observ la noi o nepăsare a pietonilor. Spun asta deoarece, nu o dată, am observat cum pietonii nu se asigură deloc dacă sunt pe trecere, vin cu ochii în telefon știind că acolo este trecere și traversează fară să se asigure, pur și simplu li se pare că este tarlaua liberă și sunt protejați. Ori această prevenție trebuie să înceapă de la educație. Dar despre ce educație vorbim când actualul Guvern a prins în bugetul pe 2017 doar 8 miliarde pentru educație însă a dat 35 de miliarde la ajutoare sociale- Dan Marinescu.
ratzekEu înnebunesc din cauza șoferilor care parchează, opresc, staționează fix în fața și în spatele trecerii de pietoni! Este unul cu dubă, mereu acolo, la Strada Minei. Nu ai pic de vizibilitate!- Elena Viorica Crascov Ratzek
Asta este ademarianavărata problemă! Faptul că poliția locală, rutieră a Petrilei ignoră mașinile parcate absolut ilegal.Trecerile de pietoni sunt necesare și foarte bine poziționate… Sunt două școli, două magazine și trei intersecții…. dar organele abilitate nu-si fac datoria!!!- Filip Ene Mariana
andrei adrianMi-aș permite să adaug că pe lângă obligațiile pe care le au conducatorii auto sunt prevăzute o serie de obligații și pentru pietonii care se angajează în traversarea drumurilor publice. O trecere de pietoni nu ridică baricade în jurul nimănui. Cu toate acestea consider că șoferii trebuie să acorde un plus de atenție întrucât există o diferență de proporționalitate clară între un autovehicol și o ființă umană și nu numai. Ați remarcat, bunăoară, cum câini maidanezi asteaptă cuminți la trecerile pentru pietoni și când văd oameni că trversează o fac și ei?- Andrei Adrian

 Reprezentanții administrației locale din Petrila susțin că marcajul rutier de pe raza localității are avizul Poliției Rutiere.

curteanNoi nu le facem decât cu acordul poliției rutiere. Trecerile de pietoni sunt cuprinse în proiectul de reabilitare a Străzii Republicii. Nu știu dacă s-a făcut studiu de trafic. Problema nu e asta, ci că nu facem nimic fără avizul Poliției Rutiere. Ei își dau avizul pentru marcajul rutier, pentru trecerile de pietoni, pentru semnele de circulație. Fără ei noi nu putem pune absolut nimic”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

 

Viceprimarul este și el de acord că i se par mult prea multe treceri de pietoni, însă susține că orice schimbare este percepută cu reticență.

Conform lui Curtean, în zonele aglomerate se impun câte două treceri de pietoni, deși distanța dintre ele este una redusă.

 ”În zonele supra-aglomerate cum e și cea în care a avut loc accidentul, chiar sunt necesare trecerile de pietoni. Sunt două treceri, pentru că una iasă de la piață și cealaltă de la Penny. Sunt două obiective și acolo unde sunt obiective se presupune că e aglomerație destul de mare”, a completat Curtean.

Viceprimarul Petrilei afirmă că administrația locală va încerca, din primăvară, să construiască mai multe parcări pe raza localității și astfel să decongestioneze puțin traficul pe stradă, să mai elibereze din benzile de circulație.

Potrivit site-ului oficial al primăriei , la 1 ianuarie 2016, în Petrila mai trăiau 25.116 locuitori. Datele nu coincid cu cele din Recensământul din 2011 care arată că Petrila numără 21.373 locuitori.

material în curs de actualizare

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza