Video: Remus Corbei, luptătorul de aur din Petrila

55

Campionatul European de Ju-Jitsu, ce a avut loc în urmă cu câteva zile la București, are printre laureați și un petrilean. Remus Corbei a început luptele libere la Petrila, sub îndrumarea tatălui său. Pe parcursul anilor s-a reorientat către ju-jitsu. A intrat în poliție și mai apoi a ajuns să antreneze trupele de intervenție rapidă. Ca sportiv a obținut mai multe medalii la campionatele europene, mondiale și întrecerile internaționale. De circa șase ani a spus stop competițiilor, dedicându-se antrenoratului în Kuweit.

Aur la Europene

Cei șase ani în care nu a participat la concursuri nu și-au pus amprenta asupra luptătorului de ju-jitsu. A câștigat medalia de aur la Campionatul European ce a avut loc București. Adversarii săi au fost surprinși de forma pe care a arătat-o, toți dorind să afle care e secretul în condițiile în care l-au perceput în vârf de formă, ca în urmă cu 10 ani.

”Competiția a fost destul de dificilă. Încă din primul meci m-am întâlnit cu un vechi prieten rus cu care am împărțit aceeași finală a campionatului mondial acum 7 ani. A fost foarte plăcut să revin în țară și să competiționez, după aproape șase ani de când am plecat”, a declarat Remus Corbei.

Formează sportivi în Kuweit

În Kuweit are o grupă de 50 de copii. Alți 50 sunt sportivi tineri. Menținerea lui în formă li se datorează și micuților cu care a luptat corp la corp pentru a-i ajuta să înțeleagă tainele acestui sport. Partea de antrenorat l-a ajutat să înțeleagă cum funcționează corpul lui ca să-l poată menține funcțional în sportul de performanță

”Antrenamentele cu copiii m-au făcut să fiu mai răbdător și mult mai înțelegător. Ei m-au învățat pe mine că nu există greșeli. Ei tot timpul pică pe saltea, se ridică și o iau de la început. Am învățat din lecția asta că chiar dacă m-am oprit acum 6 ani nu înseamnă că dacă am să pierd prima luptă la concurs, gata, s-a terminat cariera mea sportivă și am venit încrezător că o să câștig”, mai spune sportivul.

Menținerea în top a unui sportiv depinde însă și de modul în care acesta se autoeducă. Iar luptătorul se educă să fie unul dintre cei mai buni antrenori de ju-jitsu din lume, să fie unul dintre cei mai buni părinți, să fie cel mai bun partener posibil și să influențez lumea într-un mod cât se poate de pozitiv.

”Pentru mine personal nu e greu. Aș spune că e un stil de viață. Încă urmez fundamentele pe care tatăl meu mi le-a spus chiar în această sală, în urmă cu mai bine de 30 de ani și fac acum același lucru în fiecare zi mănânc, dorm, mă antreneze și mă educ”, explică Remus Corbei.

Petrila rămâne locul care îl încarcă cu energie

În urmă cu circa 7 ani a plecat din țară. S-a oprit în Kuweit unde a deschis o sală de Ju Jitsu. A luptat cu cultura arabă și legislația. A reușit însă să primească acceptul ca la sala sa, pe aceeași saltea, să se antreneze atât fete cât și băieți.  Locurile natale sunt însă cele care-l fac pe luptător să plângă. Petrila e localitatea în care, în viitor, Remus Corbei  vrea să deschidă o sală și să antreneze copiii.

”Sufleul totdeauna mă atrage aici. De fiecare dată când lucrurile nu merg așa bine în Kuweit mă uit la poze cu Petrila, îmi aduc aminte de sala în care am crescut. Devin emoțional acum. Am simțit asta acum când am venit acasă”, recunoaște sportivul.

Remus Corbei are însă un mare regret. Susține că parcă se rupe ceva în sufletul lui din cauza faptului că sala de lupte continuă să se degradeze.

Comenteaza

Comenteaza