Vreme deosebit de rece până joi

212

Meteorologii au actualizat datele despre starea vremii. Informarea emisă marți, arată că până joi dimineață vremea se va menține deosebit de rece.

Temperaturile sunt mai mici chiar și cu 10 grade față de mediile climatologice pentru această perioadă a anului.

”Vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua”, spun meteorologii.

Miercuri aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii. Vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor. Zilele vizate sunt joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza