Week-end canicular în județul Hunedoara. Meteorologii anunță cod galben până duminică

251

Val de caniculă pe raza județului Hunedoara și în acest week-end. Dacă vineri între orele 15:10-16:30, meteorlogii anunțau frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici, cantităţi de precipitaţii ce depășeau 20-25 de litri pe metrul pătrat pe raza județului Hunedoara( zona localităților Pui-Baru-Aninoasa-Lupeni), pentru zilele de sâmbătă și duminică va fi cod galben de caniculă.

„Sâmbătă, 15 august, în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, comunică reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, duminică, 16 august, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest.

 Foto: ANM- hartă cod galben, ziua de duminică

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza