Weekend cu zãpadã, voie bunã si multe activitãti în Parâng

38

Sfârsitul de sãptãmânã se anuntã a fi unul antrenant în statiunea montanã Parâng. În munte sunt asteptati turistii cu multã zãpadã, voie bunã si distractie. La începutul acestei sãptãmâni, o nouã pârtie de schi a fost deschisã în statiunea montanã Parâng. Pârtia Euro-Parâng îi asteaptã pe iubitorii sporturilor de iarnã. Conditiile de schi sunt excelente, pârtiile au fost bãtute, iar zãpada este suficientã pentru practicarea sporturilor de iarnã.

Abonamentele pentru utilizarea pârtiei costã 40 de lei/zi. Pârtia Euro Parâng este o pârtie rosie cu grad mediu de dificultate si se întinde pe lungimea de 600 de metri.
Pârtiile din Parâng sunt destul de cãutate de iubitorii sporturilor de munte, datoritã stratului mai mare de zãpadã din aceastã zonã. Au fost toate concepute pe versanti nordici, pãstrând astfel mai bine calitatea zãpezii. Aici întâlnim: Pârtia Sub Telescaun, Pârtia Sub Telescaun 2, Pârtia Spre Saivane, Pârtia Euro Parâng, Pârtia Poiana, Pârtia “B”, Pârtia Slima, Pârtia V, Pârtia Parâng si Pârtia Poiana Mare, toate apartinând de Judetul Hunedoara. Pârtiile din Parâng însumeazã circa 10 kilometri.
Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

 

Comenteaza

Comenteaza