Zăpezile bucuriei au umplut stațiunea. Zeci de concurenți și sute de câștigători

252

Zăpezile bucuriei au reprezentat port-drapelul competiției organizate, duminică, în stațiunea montană Pasul Vâlcan din Valea Jiului. Peste 100 de concurenți au răspuns provocării de a schia pe pârtia amenajată aici. Participanții au fost încurajați de sute de turiști care au urcat la munte special pentru Cupa Pasul Vâlcan.

Zăpezile bucuriei au ajuns în Pasul Vâlcan

Sute de turiști s-au bucurat, la sfârșitul săptămânii trecute, de zăpadă în stațiunea Pasul Vâlcan din Valea Jiului. 120 dintre aceștia au participat activ la frumusețea unei competiții care a alunecat pe pârtia amenajată în stațiune. De la cel mai mic schior până la cei experimentați, toți împreună au testat calitatea zăpezii din Pasul Vâlcan.

”Bine organizat, multă bună dispoziție, am și câștigat e drept, dar chiar totul a fost minunat pentru această zi”, spune unul dintre participanții la Cupa Pasul Vâlcan.

Organizatorii au respectat rigorile unei competiții și au premiat câștigătorii cu diplome și cupe. Cei mici s-au bucurat o dată îm plus și de dulciuri, dar numai după ce au coborât de pe schiuri.

”Eu am trăit din plin bucuria zăpezii sau zăpezile bucuriei cum spun ei. Acum mi-e și cald că am profitat de o poveste cu prietenii în Apres Ski. Sigur voi trece Pasul Vâlcan pe lista cu locuri destinate relaxării în aer liber”, spune un turist care a venit cu băiețelul la concurs.

În munte au fost prezenți și aleșii locali, în calitate de organizatori.

”Încep să simt că eforturile noastre nu sunt în zadar. Ceea ce se vede astăzi aici (duminică – n.r.) înseamnă că am răspuns nevoilor comunității. Noi suntem la început de drum pe partea aceasta de competiții, dar sunt optimist. Echipa de la Pregoterm a reușit să ofere condiții minunate pentru ca această competiție să fie o bucurie pentru toată lumea”, a explicat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Pregoterm este societatea de gospodărire locală care se ocupă de întreținerea pârtiei, dar administrează și Apres Ski-ul.

Potrivit organizatorilor, în Pasul Vâlcan au fost în această zi peste 400 de turiști.

Ramona ROȘULESCU

Comenteaza

Comenteaza