Zeci de sportivi din țară și străinătate s-au înscris la Maratonul de la Baru Mare

240

Peste 150 de sportivi vor participa la cursa de alergare montană la Baru Mare, organizată de Asociația San Montan Valea Jiului. Acest maraton se află la a doua ediție și va avea loc sâmbătă, 11 iulie. În acest an s-au înscris mai mulți sportivi din străinătate, doi participanți din Statele Unite ale Americii, doi din Spania și doi din Italia, dar și din toată România.

Maratonul se va desfășura pe culmile Retezatului  pe o distanță de 40 de kilometri cu o diferență de nivel de 1.700 de metri plus. Pentru cei care își doresc să se înscrie la cursă, dar vor să parcurgă o distanță mai mică se pot înscrie la semimaraton – 23 de kilometri cu o diferență de nivel de 1000 de metri plus. Asociația San Montan va organiza și o cursă pentru copii între 400 și 2.000 de metri plat, pe raza comunei Baru.

„Suntem deja la a doua ediție a acestui eveniment și ne bucurăm că din ce în ce mai multe persoane ni se alătură. Ne dorim ca prin acest maraton să promovăm sportul pentru toți, pentru toate vârstele, dar și frumusețile Retezatului. Am ales comuna Baru pentru că aici am avut deschidere din partea autorităților și pentru că se află chiar la poalele munților Retezat. Înscrierile nu s-au terminat și cei care doresc se pot înscrie și la start. Toți participanții vor fi premiați, iar la finalul cursei vom oferi o porție de fasole cu ciolan și vom organiza un mic carnaval”, a declarat, pentru GDD, Erika Santa, președintele Asociației San Montan Valea Jiului.

Premiile vor consta în bani pentru primii trei la Open și obiecte pentru primii de la fiecare categorie de vârstă, vor fi oferite diplome, plachete și medalii pentru toți participanții ce reușesc să termine cursa în cele șapte ore ce le vor avea la dispoziție.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza